Gå til hoved-indhold
49ere i Delta Lloyd Regatta. Foto: Margje TempelaarsKapsejlads
49ere i Delta Lloyd Regatta. Foto: Margje Tempelaars

49erne Krüger og Thorsell fører nu World Cup

Med en fjerdeplads i det hollandske World Cup-regatta overtager 49er-sejlerne Peter Krüger og Nicolai Thorsell føringen i den samlede World Cup med to stævner igen.

Af Troels Lykke |

Dansk sejlsport står meget stærkt internationalt i 49er-klassen og det blev bevist igen søndag ved finalen ved det hollandske World Cup-regatta, hvor to af de ti deltagende både var danske.

I en finalesejlads, hvor vindforholdene var meget vekslende og svære, erobrede duoen Peter Krüger og Nicolai Thorsell tredjepladsen, hvilket rakte til en samlet placering som nummer fire i det hollandske stævne, der dog ikke havde det skrappeste 49er-felt, erfarer minbaad.dk

I den samlede World Cup indbringer den placering danskerne 17 point, og dermed fører de nu World Cuppen med et enkelt point, da den hidtil førende besætning fra Østrig ikke stillede til start i Holland, fortæller DS.

Kæmpede for bronzen

I dagens afgørende finalesejlads havde Peter Krüger og Nicolai Thorsell stadig bronzemedaljen i stævnet at kæmpe for, men som de hidtidige sejladser havde formet sig, havde de 16 point op til nummer tre og 20 point foran den næste forfølger.

Der skulle derfor trods alt små mirakler til, hvis fjerdepladsen skulle byttes ud med en medalje.

”-Vi vidste, at vi havde en chance for at rykke op som nummer tre, hvis vi vandt sejladsen og newzealænderen samtidig blev nummer otte eller dårligere,” sagde Peter Krüger, og medgav samtidig, at opgaven ikke hørte til de mest enkle.

Den lille chance

Dagens finale blev afviklet i frisk vind, hvor der samtidig var meget store trykforskelle indenfor korte afstande. I disse svære forhold satte Krüger og Thorsell sig i førersædet fra start, og var første båd rundt om første topmærke, men desværre med newzealænderne lige efter.

På den efterfølgende lænser blev danskerne indhentet af feltet igen, men holdt sig fremme blandt de tre forreste.

- Anden gang feltet kom op til topmærket, havde newzealænderne taget teten, men kæntrede kort efter. ”Det var vores chance, da newzealænderen smider den, for vi lå nummer tre på det tidspunkt. Men desværre smutter den irske båd fra os, og så var det løb kørt,” siger Peter Krüger, der trods alt er godt tilfreds med den samlede 4. plads i stævnet og føringen i World Cuppen.

For den anden danske båd i finalen med Emil og Simon Toft om bord, sluttede finalen lige foran målstregen, da de kæntrede og drev ind i mærkebåden. Her måtte de hjælpes fri og dermed blev deres udgangspunkt som nummer seks forvandlet til en samlet 8. plads.

Stilling i ISAFs World Cup i 49er her

content-loader
content-loader
content-loader