Gå til hoved-indhold
32 vejer 5,5 ton, alligevel kan den sejle 70 km/timen. Store bølger er intet problem for en Targa, den har nemlig et dybt V-formet undervandsskrog, som skærer bølgerne let. Båden koster 1,85 mio. kroner og er i den dyrere prisklasse for 32 fods motorbåde.Kort Nyt
32 vejer 5,5 ton, alligevel kan den sejle 70 km/timen. Store bølger er intet problem for en Targa, den har nemlig et dybt V-formet undervandsskrog, som skærer bølgerne let. Båden koster 1,85 mio. kroner og er i den dyrere prisklasse for 32 fods motorbåde.

Hanseboot startet i Hamborg - se fx en Targa 32

Finsk værft sender ny Targa 32 på markedet. Skum i skroget betyder at den ikke kan synke. Se den i Hamborg, hvor der er udstilling frem til søndag 6. november. Minbaad.dk er i byen.

Af Troels Lykke |

Blandt sejlere går Targa-bådene for at være havets Range Rover, en terrængående båd der kan klare de fleste udfordringer.

Det fortæller Henrik Reese fra ReeseMarin i Aabenraa.Han er lige nu til hanseboot, hvor han bl.a. udstiller en Targa 32.

Targa 32 bruges også som patruljebåde i det svenske, finske og norske søpoliti.

Det er det finske Targa-værft, Botnia Marin i Malax, som nu sende en ny Targa 32 på markedet. Det skriver eb.dk/minbaad.dk.

I forhold til Targa 31 er den med et bredere dæk rundt om kahytten, men ellers følger Targa 32 nøje konceptet, hvor man kan sejle i høje bølger uden problemer.

Fem køjer
Targa 32, er ifølge importøren, primært bygget til familiesejlads, hvor der er tre sovepladser i agterkøjen og to i forkøjen. Båden er med et stort ’walk around’ dæk, hvilket er godt at fiske fra.

Det store dæk går dog noget ud over pladsen i kahytten, men en typisk Targa-sejler vælger netop en en Targa fordi den også kan fungere som en brugsbåd.

Targa 32 på næsten 11 meter længde, ligger i den dyre ende for en 32 fods motorbåd, med en pris på 1,85 mio. kroner, til gengæld er Targa-bådene kendt for at holde deres brugtbådspris oppe.

Bådens topfart, med en enkelt 400 hk Volvo Penta D6, lyder på 38 knob, mens cruisingfarten er 28 knob.

Læs mere mere om udstillingen: www.hanseboot.de

content-loader
content-loader
content-loader