Gå til hoved-indhold
Morten Ramsbæk står her i trapez, mens Jan Saugmann styrer i Vallensbæk. Foto: Søren SvarreKapsejlads
Morten Ramsbæk blev 44 år. Her står han i trapez, mens Jan Saugmann styrer i Vallensbæk. Foto: Søren Svarre

Saugmanns nekrolog om gasten Morten Ramsbæk

Morten Ramsbæk døde søndag formiddag i sit hjem i Farum. Ved en obduktion er det fastslået, at dødsårsagen skyldes en bristet udposning på hovedpulsåren. 505-sejleren døde øjeblikkeligt.

Af Troels Lykke |

Morten var en meget respekteret person i 505 klassen på international niveau, og i bredere sejlerkredse i Danmark. Det skriver Jan Saugmann i denne nekrolog.

Jeg har sejlet sammen med Morten siden 1994, og kender ham som en dedikeret person som aldrig er gået på kompromis med sin integritet eller egne idealer.

Igennem alle disse år har Morten og jeg jo brugt mange timer sammen i båden under sejladser, imellem sejladser, på landevejen og privat, så jeg føler at jeg kendte Morten fra næsten alle vinkler.

Snarrådig og opfindsom

Han var god til at abstrahere fra stressede situationer, han var snarrådig og opfindsom. Alt sammen gavnligt når det drejede sig om at komme hurtigt rundt på en kapsejladsbane.

Når det ikke lige drejede sig om at komme rundt på en bane, besad Morten andre gode egenskaber.

Han var altid meget velinformeret om hvad der foregik i samfundet og verden, både som en del af sit arbejde som portefølje manager i SamPension, men også fordi det helt generelt interesserede ham, hvad der skete omkring ham.

God portion humor

Det, sammenholdt med en god portion humor, gjorde ham til en yderst underholdende person at tilbringe tid sammen med, og vi fik mange lange og gode diskussioner om det ene eller det andet, som også ofte indeholdt et godt grin.

Morten var i øvrigt en meget tilgivende person. Havde han ikke været det, havde hans og mit samarbejde nok ikke kunne holde så længe som det gjorde.

Morten har været en del af mit liv de sidste 17 år, og jeg vil komme til at savne at tilbringe tid sammen med ham.

Mortens bisættelse er planlagt til søndag d. 2/10-2011 kl. 13.00 i Farum Kirke.

Mortens sportslige præstationer

1 x VM guld

5 x EM sølv

4 x NM guld

Der til skal lægges adskillige Europa Cup podie , både i enkelt stævner og det samlede Europa cup resultat.

Morten startede sin sejlsportskarriere i Yngling på Furesøen, efterfulgt af en periode i Laser og Trapez olle, og slutteligt i 505 jolle.

Jan Saugmann

content-loader
content-loader
content-loader