Gå til hoved-indhold
Barbados i Caribien. Det ser da meget godt ud! Foto: sap505worlds.comKapsejlads
Barbados i Caribien. Det ser da meget godt ud! Foto: sap505worlds.com

Saugmann og Bojsen Møller til 505 VM på Barbados

Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, sidste års sølvvindere fra VM, og Jan Saugmann/Martin Görge, sidste års guldvindere af VM er taget til Barbados for at forsvare titlen og de danske farver.

Af katrine bertelsen |

To danske besætninger er taget til VM for 505 på Barbados, den østligste ø i det Caribiske hav.

De to besætninger er Jan Saugmann og tyske Martin Görge, der på trods af nationaliteten sejler for Danmark, og Jørgen og Jacob Bojsen-Møller. Besætningerne tog henholdsvis guld og sølv til VM for 505 i 2012.

I den kommende uge er der Pre-Worlds, som er et opvarmningsstævne til VM. Selve VM starter søndag d. 28. april. Alle sejladser kan følges med live video, tracking og meget mere.

Barbados er 6 timer efter os, så med start kl. 13 lokal tid, er det kl. 19 i Danmark, undtagen sidste dag, fredag d. 3. Maj, hvor starten går kl. 18.

Jan Saugmann skriver til minbaad.dk:

- Uden at jeg vil lyde som et tudefjæs vil jeg sige, at vores chancer for at tage VM i år er meget små. Martin Görge er tysk, så det giver en begrænsning i, hvor ofte vi kan træne, og for det ikke skal være løgn, har det været umuligt at komme på vandet alle de weekender, vi har haft aftalt. Enten p.g.a. is eller for meget vind. Så vi har faktisk ikke siddet i båden siden oktober sidste år.

- Martin er stadig ny som gast, han har hidtil sejlet som rorsmand, så alle manøvrer og bevægelser i båden, sidder ikke på rygraden hos ham, og vi skal altid lige bruge et par dage på at få rettet tingene ind, og det fjerner fokus fra andre ting, når det som burde køre mekanisk, er noget der skal tænkes over.

Bojsen-Møller er kommet lidt bedre i gang, med noget træning samt Flying Dutchman stævne i Tyskland, men også de er langt bagud på point, i.f.t. amerikanerne og australierne, som har kunne sejle hele tiden de sidste 6 mdr.

De vigtigste af de amerikanske besætninger har haft både liggende på Barbados de sidste 6 mdr. og har jævnligt været dernede og træne. Så jeg vil tippe en af følgende til at vinde: Mike Martin, Mike Holt eller Howie Hamlin.

Sejlerhilsner, Jan Saugmann

content-loader
content-loader
content-loader