Gå til hoved-indhold
Stævnet på Furesøen blev vundet af Team Lier i DEN199, med Lucas Lier, Konrad Floryan og Emil Max Møller ombord. Foto: Gert EriksenKapsejlads
Stævnet på Furesøen blev vundet af Team Lier i DEN199, med Lucas Lier, Konrad Floryan og Emil Max Møller ombord. Foto: Gert Eriksen

Ynglingstævne med mange vindspring

Dansk Yngling Klub og Yachtklubben Furesøen gennemførte i weekenden det 3. sidste ranglistestævne før udtagelserne til VM. 1.pladsen gik til Team Lier fra Hellerup Sejlklub.

Af katrine bertelsen |

Vinder af stævnet blev Team Lier i DEN199 med Lucas Lier, Konrad Floryan og Emil Max Møller fra Hallerup Sejlklub. Nr. 2 blev "Team Ring" i DEN 111 med Jørgen Ring, Christian Johnstad og Benjamin de Leeuw som besætning.

Næste ranglistestævne er allerede i næste weekend i Bønnerup Strand. Derefter afsluttes med Sail eXtreme, som igen i år vil have et stort Yngling-felt.

”Der er masser af aktivitet i Yngling-klassen” fortæller Frederik Løppenthin, formand for Dansk Yngling Klub og fortsætter, ”der er mere end 200 Ynglinge i Danmark og mere end 2500 Ynglinge på verdensplan, så alle der gerne vil sejle kapsejlads bør overveje Yngling.”

Næste store internationale stævne er VM 2011 i juli på Attersee i Østrig, hvor der allerede er forhåndstilmeldt 73 Ynglinge.

Henrik ”Hønse” Paulsen fra KDY var baneleder på Furesøen. Hønse og hele supportteamet får stor ros: ”Det var rigtig super service på land med frisk morgenbrød før vi tog ud – og banefolkene tog tidligt på vandet, så starterne gik til tiden” siger Sarah Sander, en af de mange nye sejlere som er meget aktiv i Yngling.

Sarah fra KDY sejler sammen med Stine Carlslund Nielsen og Emilie Berthelsen, som begge udover KDY har tilknytning til Yachtklubben Furesøen. Holdet har taget navnet ”Pink Ladies” og satser hårdt på at sejle VM i Australien i januar 2012.

I Yachtklubben Furesøen glæder den nye formand Gert Eriksen sig over samarbejdet med Dansk Yngling Klub:

”Det er en fremragende båd til at lære at sejle i – og jeg kan se, at der er hård konkurrence i klassen” siger Gert Eriksen og slutter: ”Jeg ville ønske, at vi kunne tiltrække nogle flere sponsorer, for vores store flåde af Ynglinge her i Yachtklubben kunne godt trænge til nye sejl og en opgradering – det ville være med til at gøre det mere attraktivt at sejle Yngling hos os”.

se hele resultatlisten og den opdaterede rangliste på: www.yngling.dk/

 

Der var frisk vind til Ynglingestævnet på Furesøen, og kombineret med Furesøens mange vindspring stillede det store krav til Yngling-besætningerne.

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Yngling Klub og Yachtklubben Furesøen

content-loader
content-loader
content-loader