Gå til hoved-indhold
I weekenden var der Yngling STELTON ranglistestævne i Bønnerup Strand med mange unge talenter.Kapsejlads
I weekenden var der Yngling STELTON ranglistestævne i Bønnerup Strand med mange unge talenter.

Frisk blod til Yngling klassen

Der er flere nye talenter på vej i Yngling – men Jørgen Ring triumferer stadig.

Af katrine bertelsen |

Dansk Yngling Klub hjælper med at aktivere de mange Ynglinge, der findes rundt om i sejlklubberne. En af de klubber som har stor aktivitet i Yngling er Bønnerup Strands Sejlklub, hvor der er 4 aktive Ynglinge-besætninger, der deltog i weekendens ranglistestævne på hjemmebane.

Erik Venøbo var stævneleder sammen med Kirsten Rambøl som siger, ”Vi er glade for den opbakning vi får og trods det, at mange unge sejlere har eksamenstravlt, så lykkedes det at samle 11 besætninger. Det er et klart signal om at Ynglingeklassen er på vej fremad igen, også i Jylland”.

Trods svag vind lørdag blev der gennemført 4 sejladser – den sidste var dog i meget tynd luft. I alt lykkedes det at gennemføre 6 sejladser.

”Baneleder Jens Juhl og baneteamet skal have stor ros for deres ihærdighed og dygtighed” siger Erik Venøbo og tilføjer ”sejlerne skal også have ros for fair sejlads”. Der var ingen protester.

En af de unge talentbesætninger er fra Marselisborg Sejlklub. Rorsmand Rasmus Bjerre Knudsen fortæller at der er god stemning i klassen. Jørgen Krogh, næstformand forklarer,

”Alle nye besætninger er meget velkomne og de rutinerede deler gerne deres erfaringer. I Ynglingeklassen der kæmper vi hårdt vandet og hygger os sammen på land”. Lørdag aften var der arrangerer fælles middag og hygge i klubhuset.

Stævnets højdespringer var tvillingerne Hans Christian og Lars Peter Rosendahl med Frederik Lange ved roret. Med en gennemsnitsalder under 16 år ser de frem til mange gode år i Yngling. Allerede nu viser de gode takter og blev en flot nr. 3 i stævnet.

Vinder blev dog ”Mester” selv, idet Jørgen Ring med Benjamin de Leuw vandt foran Mikkel Winston og Frederik Løppenthin, der fortsat fører den samlede Yngling STELTON rangliste. ”Den hårde kamp om de første pladser samlet viser at alle kan være med” siger Jørgen Ring, juniorleder i Kongelig Dansk Yachtklub igennem foreløbig mere end 35 år.

Mange sejlklubber har Ynglinge – og for ganske små midler kan en Yngling blive kapsejladsklar igen.  Jørgen Ring, der selv sejler i en 33 år gammel Yngling siger i den forbindelse:

”Jeg står gerne til rådighed hvis klubber gerne vil have hjælp til en indkøbs- og opgaveliste til opgradering af deres Ynglinge”.  Det tilbud er der nok en del klubber der kan have gavn af.

Allerede næste weekend er der chancen for at deltage i Yngling-kapsejlads igen, fordi der også er et Ynglingefelt til Sail eXtreme i Kerteminde - og tilmelding kan ske via Ynglingeklubben helt frem til første start. ”Vi håber nogle flere af klubberne med Ynglinge finder traileren frem og kommer til Kerteminde” slutter Frederik Løppenthin, formand for Dansk Yngling Klub.

Find resultatliste fra ranglistestævnet på: www.yngling.dk

content-loader
content-loader
content-loader