Gå til hoved-indhold
X-35eren er ikke for nybegyndere i sejlsport. Her er Løftgaard og co. i Kiel.Kort Nyt
X-35eren er ikke for nybegyndere i sejlsport. Her er Løftgaard og co. i Kiel.

Sprød X-35er sælges på mitbaadmarked.dk

X-35 er 2/3 kapsejlads og 1/3 tursejlads. Båden er sjov og hurtig at sejle, men kræver øvelse hvis man skal være med i toppen af feltet, fortæller X-35 sejler Kristian Løftgaard.

 

Af Troels Lykke |

Vi vil bare lige sige det: Du kan sætte din båd gratis til salg på mitbaadmarked.dk

Det har Kristian Løftgaard netop gjort. Her fortæller han om X-35eren:

X-35eren er bygget til One Design sejlads og det er marginalt hvad der kan/må ændres på båden, derfor sejler bådene også meget ens også sammenlignet med mange andre One Design klasser.

Der er gode klassemesterskaber i både Nordtyskland, Sverige, Norge og VM og EM skiftes hvert år mellem afholdelse i Nordeuropa og Sydeuropa. De store mesterskaber samler typisk 30-40 både fra omring 8 nationer.

Bedst til DH i mellem 2 og 10 knobs vind

Når man taler om handicapsejlads har båden sin klare styrke i 2 til 10 knobs vind, her er den næsten altid en vinder. Som et eksempel kan nævnes, at båden i 8 knobs vind allerede sejler tæt på 7 knob på bidevind, hvilket også er bådens max fart.

Det er en båd som betaler tilbage dvs. jo mere tid man lægger i træning af  boathandling, kommunikation, fart m.m. jo bedre vil man tydeligt klare sig. Det er ikke en båd hvor "profferne" der stiger om bord altid vinder, da den kræver øvelse.

Også til tursejlads

X-35'eren kan naturligvis også bruges til familiesejlads da den er rummelig med alle de faciliteter som en moderne familiebåd forventes at have i dag.

En familie på 5 personer kan således sagtens finde sig til rette på sommerferiesejlads m.m., skriver Kristian Løftgaard til minbaad.dk.

Læs mere om båden og se hvad hun koster:

http://mitbaadmarked.dk/annoncer/singlevisning-af-annoncer/article/x-35-one-design/

content-loader
content-loader
content-loader