Gå til hoved-indhold
Morten Ulrikkeholm og mandskab fra Kerteminde under X-35 VM i Marselisborg. Foto: Mick Anderson / sailingpix.dkKapsejlads
Morten Ulrikkeholm og mandskab fra Kerteminde jublede under X-35 VM i Marselisborg. Foto: Mick Anderson / sailingpix.dk

Ulrikkeholm vinder X-35 VM - interview

Morten Ulrikkeholm, Hestbæk og co. er X-35 verdensmestre. Lørdag tog de en 1., 6. og 8. plads. Italiener tager sølv og X-Ychts Bastiansen bronze. Interviews før vandtur i Aarhus. Nye Anderson fotos.

Af Troels Lykke |

Morten Ulrikkeholm fra Kerteminde er ny verdensmester i X-35. Minbaad.dk har lige interviewet ham, men blev afbrudt fordi han og holdet blev smidt i vandet.

Før han blev smidt i vandet, sagde han på kajen i Marselisborg:

- Vi vinder VM fordi hele holdet har kæmpet på alle pladser og fordi vi har haft styr på boathandling, taktik og har startet godt, siger den 30-årige skipper, der til dagligt er ingeniør.

Vinderne på holdet tæller også taktiker Michael Hestbæk, Niels Gramkov, Thomas Mortensen, René Lokesgaard, Jacob Kirkebæk, Christina Refn, Øystein Ødegaard-Olsen og Anders Kjær.

Det var også en stor dag for Elvstrøm Sails, der havde Epex-sejl på guld og bronzebådene i mesterskabet.

Interviewet afbrydes, konkurrenter henter ham til vandtur.

-Jeg lægger lige røret nu bliver jeg hentet og skal i vandet, siger Morten Ulrikkeholm, helt rorligt. Han er tidligere dansk mester i Opti-jolle og har siden vundet 4. plads ved VM i Europajolle for Kerteminde Sejlklub.

To minutter senere er Ulrikkeholm klar igen.

-Nu er jeg lidt vådere, griner han, - Vi har svært ved at for armene ned, jeg tror det bliver svært at komme op i morgen tidlig. Vi satte os et mål for to år siden om at vinde VM og nu er det lykkedes, siger Morten Ulrikkeholm til minbaad.dk.

Hestbæk forklarer om sejr

Michael Hestbæk nåede lige at fjerne nøgler og mobiltlelefon, inden han blev smidt i. Den tidligere OL- og America's Cup-sejler forklarer om VM-guldet i X-35:

-Det har været et super fedt VM for os taktikere fordi man virkelig skulle se efter vindspringene, der var ofte 30 grades vindspring, men vi har ramt rigtigt ved det her VM, men vi har virkelig måtte slås for det, siger Hestbæk, der fortæller at holdet godt vidste at de var verdensmestre før sidste sejlads.

-Vi sejlede med i sidste sejlads og lå nummer fire oppe ved mærket, men rørte offset-mærket og det kostede en straf og nogle placeringer. Men vi har haft god fart og har kunne sejle os op hele tiden, siger Hestbæk, der derefter også blev smidt i havnen, der er fuld af mennesker. 

Hestbæk, der bl.a. har været europamester i Starbåd og 49er,  har bl.a. trænet X-35 holdet før VM i flere omgange.

Mick Anderson fra www.sailingpix.dk var på pletten under vandkamp.

Vinderne.

Fotos: Mick Anderson / www.sailingpix.dk

www.x-35worlds2011.dk/Results.aspx

content-loader
content-loader
content-loader