Gå til hoved-indhold
Det er en fornøjelse at gå i Cannes og se på gamle sejlbåde, der kronisk passes af folk. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Det er en fornøjelse at gå i Cannes og se på gamle sejlbåde, der kronisk passes af folk. Foto: Troels Lykke

Lykke: Se Cannes og dø

Byen er et miks af Rio med bjerge i baggrunden og sandstrand, men også New York med dyre butikker, som på 5th Avenue. For sejlere er her masser af både at se på. Jeg er i Cannes og tester Jeanneau.

Af Troels Lykke, cannes |

Jeg fløj til Nice fra København på et par timer og returbilleten fik jeg for kun 1.300 kroner. I Nice tog jeg en bus til Cannes, en tur på kun 40 minutter.

Pludselig står man i den overvældende by og kigger på den franske Riviera i sol og 18 graders varme.

I Cannes bor der 71.000 indbyggere, men om sommeren er her langt flere og midt i maj er der Cannes Film Festival, hvor Lars von Trier ofte har trukket overskrifter i verdenspressen.

Deres udsendte bor kun et stenkast fra hvor festivallen ligger på et ultra fedt hotel, Hotel Gray d'Albion Cannes, som Jeanneau har installeret os cirka 50 journalister på.

Vi tester en masse sejl- og motorbåde fra Jeanneau, som producerer 5.000 både om året.

Et firma som har fabrikker i Frankrig, Polen og USA, i alt med 1.500 ansatte. I 2010 steg firmaets omsætning med 20 procent efter at have taget et stort dyk på grund af finanskrisen.

Senest fik firmaet prisen Boat of the Year for Sun Odyssey 409 i cruiserklassen, vi har testet den og den nye Sun Odyssey 439, som blev sat op mod hinanden, desværre i let vejr. Den mindste var en anelse hurtigere. Læs mere i BådNyt om det.

Fejlcastet i Prada-butik

I havnen er der fantastiske flotte både, nye og gamle og gigantiske super yachts og keder man sig kan man gå langs Rivieraen og shoppe i Prada, Rolex og Louis Vuitton- butikker.

Jeg var forleden, en enkelt gang i en Prada-butik, en underlig oplevelse, vi blev passet tæt på og et falskt smilende personale, der forklarede hvad tingene kostede, for der var selvfølgelig ikke priser på varerne i en by, hvor penge ikke er noget man taler om, det er noget man har.

Enhver sejler bør tage herned og se på både og gå ture i smalle gyder. Nu forstår vi forstår godt hvorfor de danske Drage-sejlere er vilde med byen, der er omkranset af bjerge, som er man henført til eksotiske Rio.

Se Cannes og dø:-)

Troels Lykke

Jeanneau har et hav af modeller blandt motorbådene.

360 Docking system testes, hvor båden sejler sidelæns.

Den drevne journalist Curt Gelin fra Sverige har lige udgivet en ny bog med 700 sejlbåde han beskriver. Flere gange om ugen læser han minbaad.dk, der er svenskerens fortrukne sejlersite i Danmark.

Årets cruiser i Europa 2010/2011, Sun Odyssey 409.

Vi testede den nye familiebåd, Sun Odyssey 439, som forhandles af www.tempobaadsalg.dk i Ishøj.

Sådan ser der ud i en Sun Odyssey 439. Salonen kan omdannes til en dobbeltseng. 

content-loader
content-loader
content-loader