Gå til hoved-indhold
Koldt var det da Tempo Bådsalg blev fotograferet i denne uge. Fra venstre: Gert E. Sørensen, Stewart Moeliker-Twigg og Henrik Jørgensen. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Koldt var det da Tempo Bådsalg blev fotograferet i denne uge. Fra venstre: Gert E. Sørensen, Stewart Moeliker-Twigg og Henrik Jørgensen. Foto: Troels Lykke

Brugte både er faldet med op til 25 procent

Det vurderer en af landets største bådforhandlere Tempo Bådsalg, der har 190 brugte både til salg. Priserne er faldet på tre år.

 

Af Troels Lykke |

Det er blevet billigere at købe brugt båd, forklarer Tempo Bådsalg A/S.

”De brugte både bliver ikke handlet til priserne som de var i 2007, vi vurderer at brugtbådspriserne i dag er faldet med mellem 15 og 25 procent. Og dem der er faldet mest er de større motorbåde med en V-8 motor i fx, hvorimod sejlbådene holder priserne lidt bedre og det hænger også sammen med at sejlbådene i dag er relativt billige som nye, da de produceres meget effektivt,” forklarer Henrik Jørgensen fra Tempo Bådsalg.

Firmaet har forhandlingen af sejlbådene Jeanneau og motorbåde fra Jeanneau og Fairline. Men det er mest brugte både, der bliver solgt i firmaet på Ishøj havn. Selv svenskerne køber nu brugte både efter at den svenske krone nu koster mere end 80 øre, forklarer Henrik Jørgensen.

Den dyreste brugte båd, som firmaet har til salg, er en Princess 67 til 8,5 mio. kroner.

Omsætter for 150 mio. kr.

Tempo Bådsalg omsætter hvert år både for 150 mio. kroner, nogle gange er det i kommission, her tager Tempo Bådsalg 10 procent af bådens handelsværdi i kommission ved et salg, dog minimum 15.000 kr., forklarer Gert E. Sørensen, der er også ejer firmaet.

Nye sejlbåde fra Jeanneau er dog også solgt i det sene efterår og vinter. Således er fem Jeannau solgte, hvor den største er på 57 fod. Den dyreste båd, som Tempo Bådsalg har solgt i år, er imidlertid en Fairline 58 til 11 mio. kroner.

”Man kan sige, at vi har været reddet af brugtbådssalget de seneste år, men nu sælger vi også nye både igen og vi kommer ud med overskud i 2010,” siger Henrik Jørgensen til minbaad.dk.

Tempo Bådsalg har 190 brugte både til salg. Firmaet har en del besøgende på www.tempobaadsalg.dk - ikke mindst da de havde Stein Baggers båd til salg.

content-loader
content-loader
content-loader