Gå til hoved-indhold
Yachtklubben Furesøen – ny Ungdomsvenlig Sejlklub. Fra venstre ses Trænerchef ilene Eriksen, Conni Andersen fra Dansk Sejlunions bestyrelse og ungdomslederne Peter Salskov Iversen og Susanne Christfort Gormsen.Sejlklubber
Yachtklubben Furesøen – ny Ungdomsvenlig Sejlklub. Fra venstre ses Trænerchef ilene Eriksen, Conni Andersen fra Dansk Sejlunions bestyrelse og ungdomslederne Peter Salskov Iversen og Susanne Christfort Gormsen.

Furesøen – nyt talentcenter for 29ere

Talentcenter for 29er og Ungdomsvenlig sejlklub er begge titler som Yachtklubben kan smykke sig med. Udnævnelserne kom til lørdagens standernedhaling.

Af katrine bertelsen |

I lørdags afsluttede Yachtklubben Furesøen sejlsæsonen med den traditionsrige ”standernedhaling” med affyring af klubbens salutkanon. Ved samme lejlighed blev Yachtklubben ”Ungdomsvenlig sejlklub”, og samtidig blev klubben officielt gjort til til ”DS Talentcenter” af Dansk Sejlunion – med fokus på jolletypen 29er, som er kuvøseklasse for OL-båden 49er.

Yachtklubben har gennem de senere år opbygget en stor ungdomsafdeling forgrenet i vidt forskellige bådtyper fra Optimistjoller til Ynglinge-kølbåde. Der er i dag 170 børn og unge mellem 8 og 25 år, som er medlemmer i Yachtklubben.

Egne koncepter

Bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion, Connie Andersen, sagde bl.a. i en tale til klubben, at succesen i ungdomsafdelingen skal tillægges flere initiativer: For det første har klubben udviklet sit eget trænerkoncept, hvor ældre sejlere har gennemgået en uddannelse, så de faktisk bliver dygtige trænere for de unge sejlere.

Efter Connie Andersens tale tog sportschef i Dansk Sejlunion Thomas Jacobsen over. Han kunne fortælle, at man længe havde haft et godt øje til Yachtklubben Furesøen. Ungdomssejlerne fra Furesøen har vist vejen på kapsejladsbanerne i 2011 – det er blevet til guld- og sølvmedaljer til Ungdoms-EM, DM og Ungdoms-DM, ligesom flere af klubbens tidligere 29er-sejlere i dag markerer sig i toppen af 49er-feltet. Klubben har siden 2002 arbejdet ihærdigt med at udvikle 29er-klassen ikke blot på Furesøen, men også nationalt og internationalt.

Yachtklubbens nuværende formand Gert Eriksen takkede for de flotte ord.

-Uden en solid indsats anført af Susanne Christfort Gormsen, Peter Salskov-Iversen og Ilene Eriksen - så var ungdomsafdelingen aldrig kommet dertil hvor den er i dag”.

Nye både

Klubbens flåde blev også udbygget med en Zoom8-jolle, så nu består Ungdomsafdelingens flåde af ni Zoom8-joller, otte 29ere, syv Ynglinge, 30 Optimistjoller – og de fire nye Tera-joller. Hertil kommer klubbens både i Seniorafdelingen, bl.a. den gamle gaffelriggede skolebåd ”Fur1” fra 1922, der stadig flyver over Furesøen i sejlsæsonen.

Arrangementet sluttede med at standeren blev halet ned til en salut på 7 imponerende skud fra Yachtklubben Furesøens gamle revolver-kanon. Selv om standeren er nedhalet bliver der livlig aktivitet både i klubhuset og på søen hele vinteren igennem – eller i hvert fald indtil isen lægger sig – med kurser og vintertræning for sejlere fra store dele af Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader