Gå til hoved-indhold
29er-sejlere Mads Emil Lübeck og Marie Thusgaard Olsen i kamp med Joakim Salskov-Iversen og Christopher Falholt fra Yachtklubben Furesøen, som blev nr. 2.  Foto: Mogens HansenSejl
29er-sejlere Mads Emil Lübeck og Marie Thusgaard Olsen i kamp med Joakim Salskov-Iversen og Christopher Falholt fra Yachtklubben Furesøen, som blev nr. 2. Foto: Mogens Hansen

Nyt koncept: Matchrace for 29ere

Der blev sejlet Downhill Skiff Cross på Furesøen i weekenden. Mads Emil Lübeck og Marie Thusgaard Olsen vandt suverænt i den nye disciplin.

Af katrine bertelsen |

11 nye, gamle og mixede 29er-besætninger, der var kommet for at vinde og samtidig hygge sig på havnen, viste med al tydelighed hvor sjovt det er at sejle om kap og hvad en 29er også kan bruges til. 

Der blev dystet i utallige nærkampe og der blev heppet og hujet på land - ikke mindst takket være Jonathan Bay's formidable indsats som speaker. 

29er-ånden


Smil og Marie alias Mads Emil Lübeck og Marie Thusgaard Olsen, begge tidligere 29er-sejlere bl.a. i Yachtklubben Furesøen, løb med æren som de ubesejrede vindere af den prestigefulde titel som året "Downhill Skiff Cross mestre".

Men også nye besætninger viste sig skarpe i disciplinen. Frederik Korsgaard og Tobias Andersen fra Hellerup/Skovshoved sejlklubber med få måneders erfaring fra 29er-jollen formåede på flotteste vis at kæmpe sig helt frem til semifinalerne. Ud over flotte sejladstekniske præstationer vist 29er-sejlerne endnu engang, at klassen forstår at kombinere sejlads på højt niveau med masser af sjov og godt samvær.

Nyt koncept i Danmark


Det er første gang der er afholdt "Downhill  Skiff Cross" i Danmark. Med afsæt i lignende Skiff events i bl.a. Tyrkiet og Amsterdam, Holland havde baneleder Peter Lübeck lagt store kræfter i udvikling af dette matchrace-lignende koncept, hvor alle sejladserne blev afgjort på vandet i samarbejde med Folke Galsgaard fra 29er-klubben og en sejlende jury. 

Der er grund til at tro at fremtiden vil byde på meget mere af den slags sejlads, ikke mindst fordi den publikumsvenlige vinkel samtidig er med til at promovere sejlsporten. 

Kilde: Pressemeddelelse, Yachtklubben Furesøen

content-loader
content-loader
content-loader