Gå til hoved-indhold
Sven Holmbo Sørensen fejrer sit jubilæum med en reception i Bella Center i eftermiddag. Foto: Troels LykkeHavne
Sven Holmbo Sørensen, der er uddannet skibsingeniør, fejrer sit jubilæum med en reception i Bella Center i eftermiddag. Foto: Troels Lykke

Portræt: Holmbo fejrer 25 år hos TopDanmark

Sven Holmbo Sørensen fejrer i dag 25 år hos TopDanmark, de seneste 16 år som afdelingschef. Vi tegner et portræt af skibsingeniøren, der bl.a. har været med til at bygge Saddams lystyacht.

Af katrine bertelsen |

I dag kan Sven Holmbo Sørensen se tilbage på 25 dejlige år hos TopDanmark. Dejlige, fordi han har fundet sin rette hylde, og er glad for sit job.

- Mit job er aldrig kedeligt, siger Sven Holmbo. Jobbet har ført mig mange steder hen i verden. Jeg arbejder bl.a. med markedsføring, skader og taksering, og jeg er så privilegeret, at jeg kender næsten alle i branchen. Jeg kan altid ringe til en ven og få hjælp, og det glæder mig. 

Uddannet skibsingeniør

58-årige Sven Sven Holmbo Sørensen startede sin karriere i bådbranchen bare 15 år gammel, som arbejdsdreng i bådefirma. Arbejdet førte videre til en uddannelse som skibsingeniør og senere job i konstruktionsafdelingen på lystbådværftet Coronet i Slagelse.

Lystbåde til Saddam

Vejen gik også en tur omkring Orlogsværftet og det hedengangne Helsingør Værft, hvor han var med til at bygge to store lystyachts til Saddam Hussein. 

I 1986 sadlede Sven om, og satte sig i stolen hos Global Finans, og arbejdede med finansiering af lystfartøjer. I 1996 blev Sven Holmbo Sørensen leder af TopDanmarks bådafdeling, hvor han stadig er afdelingschef.

Udover sit arbejde i TopDanmark sidder Sven Holmbo Sørensen også i lystfartøjsudvalget i Forsikring og Pension, hvor han er i Havneudvalget, der klassificerer lystbådehavnene.

Aktiv sejler og sportsmand

Sven Holmbo Sørensen er også aktiv sejler, der både sejler aftenmatch og stævner på en Aphrodite 101 i Rungsted. Når vejret ikke er til at sejle på, står den på rejser og løbe-, mountainbike- eller skiture med fru Connie. 

Der bliver også tid til sommerture i Sven’s Dufour 34, der ligger i Humlebæk Havn. Sommerturen i år går til den Østsvenske skærgård, med Stockholm som mål, hvis vejret tillader det.

Reception i Bella

Sven kan i disse dage træffes på Både I Bella på TopDanmarks stand, der også i eftermiddag kl.18 er ramme om en reception, hvor Sven Holmbo Sørensen glæder sig til at se mange venner og bekendte.

content-loader
content-loader
content-loader