Gå til hoved-indhold
Agterspejlet på "Lykke". Ikke noget kønt syn. Foto: Reno KureHavne
Agterspejlet på "Lykke". Ikke noget kønt syn. Foto: Reno Kure

Vrag ved Bornholm fundet - Banner 41 "Lykke"

Vragdele fra den sunkne båd, der er fundet ved Bornholm tidligere på ugen, er nu identificeret som ”Lykke” fra Kerteminde, der blev stjålet i 2007. Vidner efterlyses. Katrine Bertelsen graver i sagen.

Af katrine bertelsen |

En trawler fra Rønne på Bornholm har fundet vraggods fra en båd, der nu er identificeret som ”Lykke” fra Kerteminde, en Banner 41 bygget i 2003. Det kan Sven Holmbo Sørensen fra forsikringsselskabet TopDanmark fortælle, efter han fik tilsendt billeder af vragdelene.

Lykke har været savnet siden d. 24. oktober 2007, og har været efterlyst i nu knap 4 ½ år. I dagene efter tyveriet blev båden observeret ved Langelandsfortet og ved Gedser.

- Vi fik en flyvemaskine fra Baltic Air på vingerne fra Bornholm, for at se om de kunne observere båden, da der ikke er mange både på vandet på den årstid. Men forgæves, båden blev ikke observeret siden, fortæller Sven Holmbo Sørensen. 

Fundet på 50 meter vand

Trawleren fiskede vragdelene af Lykke op ca. 13-14 sømil vest for Rønne på Bornholm, på ca. 50 meter vand. 

- Det er umuligt at sige, hvilken tilstand båden var i, da den gik ned, fortæller havnefogedassistent Reno Kure fra Rønne havn. Der kan jo have været mange trawlere hen over den, siden den gik ned. 

Båden blev identificeret bl.a. på agterspejlet, der var intakt. Noget taler for at båden er gået ned kort efter tyveriet, bl.a. at agterspejlet ikke var malet over. Derimod kan havnefogedassistent Reno Kure fortælle, at der ikke var megen begroning på båden. Så noget taler for, at den måske ikke har ligget der så længe som 4 år.

Måske på vej til Østeuropa

Der er ikke nogen spor af hvem der har begået tyveriet, men Reno Kure har da gjort sig nogle tanker.

- Det kan have været nogen på vej til det tidligere Østeuropa, der er gået ned, gætter Reno på. Men så er der da nogen der må savne dem? Man gør sig da sine tanker.

Reno roser fiskerne på trawleren for, at de tog vragdelene med i land. 

- De kunne jo lige så godt have smidt vragdelene over bord, siger Reno. Men de har måske også tænkt, at der et eller andet sted sidder nogen og venter på en, der aldrig kommer hjem igen.

Nogen vidner?

Sven Holmbo Sørensen fra forsikringsselskabet TopDanmark er meget interesseret i at høre fra eventuelle vidner, der har hørt eller set noget. 

- Det vil da være spændende at vide, hvem der har været om bord, eller om der er nogen der kender dem, siger han. 

Sagen er gået videre til Politiet, og Europol skal til at undersøge om der er efterlysninger ude på personer, der blev meldt savnet for ca. 4 år siden. 

Skriv til os på katrine@minbaad.dk hvis du har set eller hørt noget.

Ruten "Lykke" sandsynligvis har sejlet, før hun gik ned.

Fra efterlysningen af "Lykke" i 2007.

content-loader
content-loader
content-loader