Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto fra 2011, hvor vejret var mildere. Foto: Troels Lykke

14 klasser kæmpede i frisk vind i Harboe Cup - nu link til fotos

Søsætningen ved Kobæk Strand var god udfordring for sejlerne om søndagen i vestlig frisk vind. 340 sejlere deltog i det store, traditionsrige efterårsstævne i Skælskør.

Af Troels Lykke |

Weekendens stævne bød på rigtigt flot sejlervejr, med 8-10 sekundmeter fra sydvest lørdag og ca. samme styrke søndag, hvor den dog kom fra ret vest, hvilket betød at søsætningen i Kobæk var en god udfordring for sejlerne. Specielt surferne i Formula klassen glædede sig over vejret.

Se nu fotos fra stævnet

Harboe Cup var nemlig også DIF Danmarksmesterskab for surferne og vejret betød derfor meget.

En række mestre

Blandt de øvrige klasser blev der også søndag kåret en række sjællandsmestre, kredsmestre og klassemestre, og med et flot præmiebord og en flot lodtrækning lørdag aften, var der rigtig mange sejlere som gik hjem med præmier fra Skælskør.
 
- VI fik afviklet sejladser i 14 klasser, med deltagelse af børn fra 8 år til voksne som er nået pensionsalderen. Det viser at sejlsport spænder enormt bredt, for det er ikke de unge som altid løber med sejrene. Alle kan med rette være imponerede af at se sejlere på både 50, 60 og 70 boltre sig på vandet og være blandt de første i deres respektive klasser, siger Claus Møller Christensen
formand for juniorafdelingen i Skælskør Amatør-Sejlklub og
Stævneleder for Harboe Cup.

Således deltog sejlerkendisser som Jørgen og Jacob Boisen-Møller, Jørgen Lindhardtsen, Stefan Myralf, Sebastian Kornum samt Peter Lang fra den olympiske bronze 49'er, fortæller sejlklubben.
 
- I den friske vind var vi ikke helt forskånet for uheld, og vi så således sejlere komme i land med knækket mast, skadet ror og sværd, og selvom broen ved Kobæk havde lidt skade p.g.a ekstremt højvande kort inden stævnet, var den resterende del af broen en værdifuld hjælp, når sejlerne blev trukket til land af følgebådene, siger Claus Møller Christensen.

Ros til frivillige

Fra mange kanter er der i weekenden kommet god ros til vores mange frivillige hjælpere, som i lang tid inden og nogle dage endnu, har haft travlt med at gøre klar til stævnet og efterfølgende rydde op og få alle områder til at ligne sig selv. Med 340 sejlere + trænere og familie giver det naturligt en del arbejde at klare dette.
 
Specielt forholdene på vandet er vigtige for sejlerne, og selv med planlagt start kl. 10.00 og 1-2 meter høje bølger, er det en fornøjelse at se at der kan startes til tiden når alle hjælpere kan få ankre til at holde og bøjer til at ligge korrekt til den planlagte tid.

600 besøgende

- Uden hjælp fra mange kanter var alt dette ikke muligt, og vi ville dermed ikke kunne invitere de 500-600 mennesker til Skælskør, som hvert år kommer i den sidste weekend i september, siger Claus Møller Christensen.

Tidspunktet ligger stadig fast, og det betyder at der i 2013 igen holdes Harboe Cup, denne gang den 28‹29 september 2013.

Resultater

Günter Arndt var bedste OK-sejler, han sluttede a-point med Jørgen Lindhardtsen i klassen, der nu svigter Harboe Cup med kun ni deltagere.

content-loader
content-loader
content-loader