Gå til hoved-indhold
X-One er til salg for 995.000 kroner. Peter Reedtz ønsker en mindre bruttobesætning end 22, siger han. Foto: Troels LykkeKapsejlads
X-One er til salg for 995.000 kroner. Peter Reedtz ønsker en mindre bruttobesætning end 22, siger han. Foto: Troels Lykke

X-One slår Endelave rekord eftertrykkeligt - Carbon2 først i mål

Peter Reedtz og 16 gaster var første kølbåd i mål i Endelave rundt i den ti ton lette broskraber i kulfiber. De slog rekorden med en ny, større spiler.

Af Troels Lykke |

Der er 25 sømil når man sejler Endelave rundt fra Snaptun, men når man sejler i den 64 fods X-One, der stikker 3,20 meter, så skal der sejles 30 sømil for ikke at gå på grund.

I 6-8 m/sek. sejlede bådene bagbord rundt og det gik især stærkt for X-One, der havde fået en ny spiler. Holdet slog den hidtige rekord med over 50 minutter.

- Vi har fået en rigtig fin spiler fra North Sails, den er på 389 kvadratmeter og er større end den vi havde før. Med spileren oppe sejlede vi 15,4 knob i gennemsnit, vi går over tre knob hurtigere med den nye spiler end vi plejer, og kan gå dybere. Jeg tror rekorden bliver svær at slå, siger Peter Reedtz til minbaad.dk.

Taktikkere om bord var Rune Neumann og John Nielsen.

Opateret 2.9. Vi kan oplyse at første båd i mål var Carbon 2, katamaran fra Skærbæk, der var tolv minutter foran X-One i mål.

Læs mere om sejladsen og se resultater

content-loader
content-loader
content-loader