Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: http://contendereuropeans2012.se/

EM i Contender i Sverige - Jesper Nielsen på 3. plads

Søren Winther Hansen er en af 13 danske Contender-sejlere, der er med til EM blandt 76 deltagere. Her fortæller han om EM der endnu ikke er slut.

Af Troels Lykke |

Fjorden er lang og smal og det kan virke som søsejlads med mange vindspring og vind i striber.

Der er 76 deltagere fra Australien, Østrig, Italien, Tyskland, Holland, England, Sverige og Danmark. Heraf 13 danskere. EM sejles hver andet år, når VM sejles udenfor Europa (Nordamerika eller Australien).

Første sejldag - 30. juli 2012

Vinden var 2-7 m/s og meget skiftende i styrke og retning.

Den syvdobbelte verdensmester Andrea Bonezzi vandt første sejlads og blev nr, 2 i dagens anden sejlads og fører stævnet.

Graham Scott bliver 4 og 3 og er samlet nr. 2 Vores egen Jesper Nielsen 5 og 4 og er samlet nr. 3

Verdensmesteren fra Florida 2012 Antonio Lambertini sejler noget mere ustabilt og bliver 2 og 22.

Søren Winther fortæller fra dagens sejladser:

Jeg brækker gummileddet til rorpindsforlængeren og taber rorpindsforlængeren i selve startøjeblikket. Frank Hinsch samler rorpindsforlængeren og smider den over til mig.

Jeg gemmer den brækkede forlænger i forummet, trækker reserveforlængeren frem, monterer den og starter efter alle andre og sejler mig 25 pladser op. Fint - udgangspunktet taget i betragtning.

Anden sejldag - 31. juli 2012

Mere vind 7 - 10 m/s, der skiftede noget i retning undervejs, især da der til sidst trak en tordenbyge ind overe banen.

Andrea Bonezzi tog 2 førstepladser og Graham Scott 2 andenpladser og er naturligvis fortsat etter og toer.

Jesper Nielsen blev 5 og 3 og er fortsat nr. tre.

De tre har nu et hul på seks point fra Jesperl til Rene Heynen (Holland) på fjerdepladsen og yderligere 15 point til Daniel Taylor fra England.

Henning har fundet hårdtvejrstrimmet frem og blev nr. 8 i dagens anden sejlads og er næstbedste dansker som nr. 18.

Tredje sejldag 1. august

Vindstyrken var jævn, men meget varierende og derfor blev det meget taktiske sejladser, hvor det der virkede på det ene kryds, ikke duede på det næste. Generelt var det gfodt at gå til højre, men det duede ikke hver gang.

Graham Scott havde nok gennemskuet det bedre end de fleste og blev 2 og 1 i dagens 2 sejladser.

Jesper Nielsen blev 11 og 3 og er forsat samlet nr. 3, medens Andrea Bonezzi fortsat fører stævnet samlet.

Søren Svarre 2526 skriver et par linjer efter nogle dages sejlads:
Man skulle være et skarn, hvis man ikke kunne nyde at have en hel uge afsat til blot at sejle Contender.

EM i Gottskär disker op med fornemme vindforhold, hvor jeg med stor fornøjelse kom pænt ud af comfortzonen mandag i 8-12 m/s. Dermed var vi til tider lidt ude af den "range"´, hvor jeg føler mig skarp på den otte-dimensionelle skakdisciplin kaldet kapsejlads.

90% af hjernekapaciteten var dedikeret at blive på benene og resten momentvis allokeret til taktik og kloge tanker om hvor jeg ville hen på banen. Det var en fed dag, hvor jeg bare må smile over hvor godt den jolle bjærger sig gennem frisk luft.

Nu har vi sejlet nogle dage, og det der undrer mig er, at jeg ikke føler mig bombet og smadret i udvalgte kropsdele. Som så mange andre kan jeg nu skrive under på, at trapez'en er et godt svar på at kunne sejle hårdt uden at blive nedslidt.

Højdepunkter var min første rigtige kæntring under platsejlads. Der var en anden DEN båd nogle længder foran, som jeg bestemt mente at kunne indhente. Efter lidt omtrimning (såsom at hæve sværdet) gik der ca. fem pump og en skævt pust og så var der svømmetur og grøndlændervending på programmet. Så kan du lære det.

Nåeh, men nu sad jeg så i den sidste gruppe af feltet med 15 joller. Det gav så anledning til at afprøve nye måder at presse sig frem og få inderbanen ved bundmærket.

I denne del af feltet kunne jeg så konstatere, at der var nogle meget passive sejlere, som man let kunne lave nogle af de numre med, som erfarende sejlere laver overfor mig.

Jeg har tænkt mange gange i disse dage, at Contenderen er en cool jolle, fordi den nærmest beder om frisk vind.

Ellers må man sige, at sejlsport er en social sport. Her er f.eks. ét wc til 70 sejlere plus ler med nogle møghunde af nogle brandmænd.

Torden kl 21

I morgen lover de 9 m/s og det tegner til at blive en flyvende dag igen - udsigten lover også regn og torden ved 17 tiden, så det kan blive en festlig afslutning som i starten af ugen, hvor vi også fik en lille haglbyge, som lige kunne køle Italierne lidt ned.

De hygger sig i forvejen i tørdragter og tophuer og spørger om det regnfuld kolde vejr er normalt på disse kanter. De har fået svaret, at "Ja - det er normalt, men nogle gange er det også dårligt vejr".

I morgen er jeg sidste båd som går på vandet... hvorfor? Fordi i dag var jeg 3 båd, tæskede rundt og tog kurser... lavede planer og endte med at afprøve en total no go strategi og dermed endte med en grundigt fucket første sejlads.

Mine bedste resultater er opnået ved at nå sejladsområdet 10 min. før start - udhvilet og afslappet. Så i morgen kører vi den plan igen - total modsat al sund fornuft.... god nat, og sov godt, skriver Søren Winther Hansen.

Se resultater

Fotos

http://contendereuropeans2012.se/

content-loader
content-loader
content-loader