Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto fra VM

Endelig droppede vinden for Contender, Laser og Finn

Contender mesterskab blev vundet af Langendorf, mens Retro Cup-sejren gik til Andreasen i Finn og Gunni i Laser. Dommer Jan Schlüter kæmpede med for meget vind i Skovshoved.

Af Troels Lykke |

Jon Møgelhøj fra Skovhoved Sejlklub fortæller:

Skovshoved Sejlklub var i weekenden vært for contenderklassens mesterskab samt Retro Cup for laser og finnjoller.

Der var for contenderklassen planlagt sejladser allerede fredag, men her kom ingen på vandet, da det blæste 13-15 m/s fra morgenstunden uden tegn til at det skulle blive bedre i løbet af dagen.

Lørdag var alle tre klasser klar, men også lørdag blæste det kraftigt op, så baneleder Jan Schlüter valgte at sende alle på land efter en sejlads.

Op til 18 m/sek.

Imens felterne sejlede mod Skovshoved Havn blev der målt vindstød op til 18 m/s. Efter nogle timers ventetid på havnen blev sejladserne droppet for resten af dagen.

Da der ikke var gennemført mere end en sejlads på to dage blev starttidspunktet for første start søndag rykket frem til kl. 9, hvilket viste sig at være en god ide, for der var optimale betingelser for jollesejlads. 5-8 m/s fra syd.

Der blev gennemført alle fire planlagte sejladser.  Hos både Laserne og Finnjollerne var der ikke den store spænding om førstepladserne.

Hos Finnjollerne blev vinderen århusianeren Kasper Andresen, som efter fratrækkeren kun havde gældende førstepladser. Lige så suveræn var KDY’eren Christian Gunni hos Laserne.

Jens Langendorf bedst hos Contendere

Hos Contenderne var spændingen større, også selvom flere måtte melde afbud på grund af sygdom, heriblandt Søren Andreasen fra Hellerup, som har vundet mesterskabet 10 gange før.

Det var hurtigt klart at vinderen skulle findes imellem storfavoritten Jesper Nielsen, som tidligere i år sejlede en bronzemedalje hjem ved EM i Gottskär i Sverige, veteranen Jens Langendorf og den forsvarende mester Bo Petersen.

Efter fem sejladser kunne Jens Langendorf fra Hellerup kalde sig ny klassemester i contender med kun et point ned til Jesper Nielsen fra Dyvig på 2. pladsen.

Resultater kan ses på Skovshoved Sejlklubs hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader