Gå til hoved-indhold
Her er foto fra Drogden. Foto: SøfartsstyrelsenHavne
Her er foto fra Drogden. Foto: Søfartsstyrelsen

Grøn lystønde lægges ud igen ved Helsingør

Ny lystønde skal gøre det lettere for fritidssejlere at orientere sig ud for Helsingør, så de ikke havner i trafiksepareringen og får en bøde.

Af Troels Lykke |

På opfordringer fra brugere af farvandet ved Helsingør genudlægger Søfartsstyrelsen inden længe en grøn lystønde, så fritidssejlere nemmere kan navigere korrekt i det tæt trafikerede farvand.

Søfartsstyrelsen genudlægger omkring den 1. april en grøn lystønde ud for Helsingør Havn (tidligere W5)

Omkring den 1. april vil Søfartsstyrelsen genudlægge en grøn lystønde til gavn for fritidssejlere, der besejler farvandet omkring Helsingør. Lystønden blev fjernet i 2008, men kommer inden for få uger altså tilbage igen. 

Derfor smide lystønden i igen

Skibsinspektør Jakob Bang forklarer baggrunden for genudlægningen af lystønden:

”I forbindelse med en mindre justering af trafiksepareringssystemet i 2008 fjernede vi lystønden ud for Helsingør Havn. Det har senere vist sig, at mange fritidssejlere faktisk benyttede denne bøje til at orientere sig i forhold til trafiksepareringen.”

Undgår trafikseparering

Han fortsætter:

”Det er i alles interesse, at fritidssejlere ikke kommer ud i trafiksepareringen, hvor de store skibe sejler, men derimod anvender kysttrafikzonen mellem kysten og trafiksepareringssystemet.” 

Jakob Bang understreger, at den nye afmærkning naturligvis placeres, så den på ingen måde bliver til gene for færgetrafikken i området.

Lystønden vil i øvrigt blive placeret lidt nordligere end den oprindelige, da trafiksepareringssystemet ved ændringerne i 2008 blev justeret mod nord. 

Har du yderlige spørgsmål, kan du henvende dig til Skibsinspektør Jakob Bang, cjb@dma.dk eller på telefon 39 17 44 33.  
 
  
   
 

content-loader
content-loader
content-loader