Gå til hoved-indhold
Vandet er stadig koldt, men hvad gør det hvis man lige har vundet i Vejle.Kapsejlads
Vandet er stadig koldt, men hvad gør det hvis man lige har vundet i Vejle.

Rødkilde Gymnasium vinder Oxbridge i Vejle

For 4. gang arrangerede Sejlklubben Neptun Vejle Oxbrdige on Vejle fjord. Oxbridge er et bymesterskab for alle uddannelsesinstitutioner i Vejle. Mange havde ikke sejlet før.

Af Troels Lykke |

Sejlklubben Neptun skriver til minbaad.dk:

I lighed med sidste år stod vores unge sejlere fra vores studenterafdeling Sejl og Studér selv for hele planlægningen og afholdelsen af arrangementet.

I år deltog der i alt 12 hold og deltagerne kom fra Rødkilde gymnasium, Rosborg gymnasium, Teknisk gymnasium, Syddansk Erhvervsskole, Campus Vejle og Vejle idrætshøjskole.

Fredag d. 27. april var der træning før lørdagens sejladser. 

Det blæste

Kl. 14.00 fredag mødte der i sejlads sammenhæng en noget broget flok af unge mennesker op på lystbådehavnen i Vejle. Det blæste kraftigt og flertallet af deltagerne havde aldrig sejlet før, så det blev noget af en udfordring for vores unge instruktører. 

Inden de unge mennesker blev sluppet løs på vandet fik de dog en grundig gennemgang af en match28 og en gennemgang af reglerne for matchrace. 

Efter fredagens træning var der gennemgang af lørdagens program og lørdag morgen kl. 8.00 var alle klar til morgenmad og skippermøde. 

Alle mod alle

Nu skulle der sejles og kæmpes om pladserne. Der blev sejlet alle mod alle og kl. 13. 30 var man klar til semifinalerne. Fra det tidspunkt og indtil kl. 15.00 var der pause i sejladserne. 

Pausen skyldes at der kl. 14.00 var standerhejsning i Sejlklubben Neptun og alle Oxbridge deltagerne deltog således i standerhejsningen og overværede at nogen af de unge instruktører fra Sejl og Studér modtog legater fra Sejlklubben Neptuns elitepulje. Kl.15.00 blev der sat gang i finalesejladserne. 

Finalen blev sejlet bedst af 3 og stod mellem Rødkilde gymnasium og sidste års vinder Rosborg gymnasium. Hele Rosborg holdet var dog blevet udskiftet og bestod udelukkende af nye sejlere. 

Efter de 2 første sejladser havde hvert hold en sejr og spændingen var derfor stor inden den afgørende sejlads. Sidste og afgørende sejlads blev vundet af det rutinerede hold fra Rødkilde gymnasium. 

Rødkilde Gymnasium vandt

Selvom det var Rødkilde der løb med sejren og pokalen har Rosborg holdet alt mulig grund til at være stolte af sig selv. De kom ned på havnen fredag eftermiddag og havde aldrig været ombord i en match28 før og lørdag stod de med en flot 2. plads ud af 12 hold. Det var virkeligt flot gået.

Efter præmieuddelingen hvor der var præmier fra Vejle Musikteater, Konkurs og Helly Hansen fik vinderholdet en kold og våd tur i vandet.

Festen regnede væk

I et forsøg på, at samle mange af Vejles unge, havde Sejl og Studér planlagt en stor fest Lay Line med 5 bands med Thomas Holm som hovednavn og med pandekager og drikkelse i teltet. Desværre satte regnen for alvor ind lørdag eftermiddag og festen regnede væk.

Som tidligere beskrevet var hele arrangementet med træning, sejlads, bespisning og musik arrangeret og afholdt af vores studenterafdeling Sejl og Studér. I Sejlklubben Neptun er vi meget stolte af vores unge og nye afdeling og ser allerede nu frem til næste års Oxbridge.

content-loader
content-loader
content-loader