Gå til hoved-indhold
Kronprinsen gik straks hen til sejlerne efter overrækkelsen af 10. mio. kroner. Her taler han med Laser-sejleren Thorbjørn Schierup. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Kronprinsen gik straks hen til sejlerne efter overrækkelsen af 10. mio. kroner. Her taler han med Laser-sejleren Thorbjørn Schierup. Foto: Troels Lykke

10 mio. kr. til idrætten - måske også til sejlsporten

Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling overrakte en check på 10 mio. kr. til Team Danmark. Kronprinsen og Laser-sejler Thorbjørn fik talt om sejlsporten.

Af Troels Lykke |

Kronprins Frederik var med i Glyptotekets festsal, da der onsdag blev delt midler ud fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, der med donationen støtter de unge atleters drømme om OL-guld.

Kronprinsen styrede efter overrækkelsen hen til sportschef Thomas Jacobsen og Laser-sejler Thorbjørn Scierup, der solbrun var ankommet fra Miami.

Kronprinsen, spurgte, kunne minbaad.dk høre, om OL-udtagelsen i sejlsporten og fik et mere indgående kendskab til sejlerne.

Mere sport i OL

Sportschef Thomas Jacobsen, der understregede overfor Kronprinsen at man i dag ikke kan vinde OL-guld bare ved at sidde stille på kanten, underforstået, at det havde Jesper Bank gjort lidt, da han styrede Solingen i 2000 i Sydney hvor Jesper Bank, Henrik Blakskjær og Thomas Jacobsen vandt OL-guld.

Sportschef Thomas Jacobsen fortalte om støtten fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

- Vi har i 2010 og 2011 modtaget penge fra fonden, men jeg er ikke klar over om vi er omfattet denne gang, siger Jacobsen, der ikke ville svare på hvor stort OL-landsholdets budget er i år.

- Det ved jeg ikke om jeg må svare på, men det er tilfredsstillende, siger han. Ifølge vores oplysninger har OL-sejlerne kvartårlige budgettter.

Tidligere budgetal fra OL-landsholdet har ligget på omtrent 8 mio. kroner årligt.

Kronprinsen og Erling Jensen poserer for pressen. Foto: Troels Lykke

Glad for at støtte

Administrerende direktør i Dansk Supermarked A/S og næstformand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond Erling Jensen glæder sig over, at Team Danmark nu kan forbedre tilbuddene og støtten til udvalgte OL-talenter:

”Vi er glade for at kunne støtte de danske OL-talenter i deres kamp for medaljer ved OL i 2016. Vi kan se, at de 10 mio. kr. vi donerede i 2009 har gjort en stor forskel for de atleter, der skal kæmpe for Danmark ved OL i London i år. Vil man være blandt de bedste, kræver det hårdt arbejde, dedikation og vilje til at skabe resultater. Alt sammen egenskaber, som også værdsættes i vores egen organisation. Med denne donation kan vi bidrage til næste generation af OL-talenter, der allerede nu arbejder sig frem mod OL i 2016”, siger Erling Jensen.

Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling har doneret pengene med det overordnede mål at hjælpe OL-talenterne frem mod Rio i 2016. Og så er det op til Team Danmark at bestemme, hvordan de nye ressourcer investeres bedst muligt. Team Danmarks formand Carl Holst glæder sig over, at donationen kommer netop nu, hvor Team Danmark er i gang med at udvikle støttekonceptet for 2013 – 2016:

”Vi er meget taknemmelige for donationen, og engagementet fra Bilka, Føtex, Netto og stormagasinet Salling vil uden tvivl gøre en forskel for OL-talenterne. Donationen giver os mulighed for at udvikle nye talent-initiativer frem mod Rio. Vi har eksempelvis længe drømt om, at flere talenter får adgang til vores eksperter tidligere i deres karriere, så de hurtigere får den bedste rådgivning og vejledning. Donationen åbner også for mulighed for, at vi i de kommende år kan sende vores eksperter i alt fra sportspsykologi til skadesforebyggelse med på OL-talenternes træningslejre og konkurrencer i udlandet,” siger Team Danmarks formand, Carl Holst.

HKH Kronprins Frederik var med på Ny Carlsberg Glyptoteket, da donationen blev offentliggjort, og dagens arrangement bød også på en præsentation af OL-talenter i en helt ny ramme.

Det er nemlig første gang, at der har været sport i Ny Carlsberg Glyptotekets flotte festsal. Det var badmintonspillerne Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen, der begge drømmer om OL – både i 2012 og 2016 – som fik æren af at spille opvisningskamp omgivet af de 2000 år gamle statuer.

Badmintonspillerne Jan Ø. Jørgesen og Viktor Axelsen satser på OL i 2016 i Rio. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader