Gå til hoved-indhold
Her ses Henrik Reese i midten flankeret af de nye medarbejdere, servicechef Michael Hohmann og økonomichef  Nina Reese.Kort Nyt
Her ses Henrik Reese i midten flankeret af de nye medarbejdere, servicechef Michael Hohmann og økonomichef Nina Reese.

Henrik Reese fejrer 40 års jubilæum som bådforhandler

Den sønderjyske søhelt, der sælger Dehler, Grand Soleil, Marex og Targa i Aabenraa, kipper med flaget og sætter kurs mod generationsskifte. Læs portræt.

Af thomas idea |

Men selvom bådhandler Henrik Reese fra Aabenraa udelukkende har benyttet krudt og kugler verbalt, har han i en lang årrække været kendt som en af de største kanoner i den danske bådbranche. Både i med og modvind har Henrik Reese altid været på stikkerne.

I år kan den sønderjyske søhelt fejre 40 års jubilæum i bådbranchen, og en sådan mærkerunding har ikke været mange forundt. Samtidig med jubilæet sætter hans virksomhed Reese Marin kurs mod et kommende generationsskifte.

Kleinsmeden stod til søs
Efter endt læretid som kleinsmed og herefter som  Sergent i flyvevåbnet valgte Henrik Reese i 1972 at stikke til søsjobmæssigt hos SMC Marine i  Aabenraa.

Og det var bestemt ikke unaturligt, for allerede fra barnsben foregik det meste af hans fritid til søs om bord i sin dengang elskede OK-jolle - og resten af fritiden var han at finde i Aabenraa Sejl Club, hvor han  nu er æresmedlem. Lyder det i en pressemeddelse.

Tre år senere var Henrik Reese med til at etablere en ny bådvirksomhed i Aabenraa - EA Bådimport, hvor han samtidig blev medejer. Der skulle dog kun gå 5 år yderligere inden Henrik og hans kone Yrsa besluttede at overtage hele virksomheden, og dermed lød startskuddet for Reese Marin.

International bådsucces
I starten satsede Reese Marin på kendte danske bådmærker som Granada, Bianca , Nordship, Elvstrøm 32 og H-både samt sejl, og virksomheden blev hurtigt markedsførende og kendt langt udover landets grænser.

En stor del af bådsalget gik og går stadig til Tyskland, hvor Reese Marin siden starten har benyttet de store bådmesser i Düsseldorf og Hamborg som international platform.

Desværre kunne flere af de danske værfter ikke holde skruen i vandet i krisetider, og det betød at Reese Marins bådprogram blev internationaliseret.

Botnia H-både fra Finland, sejlbåde Grand Soleil fra Italien og franske Jeanneau.

Fra 1996 blev Aabenraa også base for salg af motorbåde fra finske Targa og norske Marex. Seneste skud på stammen er Dehler Sejlbåde fra Tyskland.

Verdensmester i brugte både
Det er ikke kun i sejlsport bådhandleren fra Sønderjylland har vundet utallige mesterskaber.

Gennem alle år har hjørnestenen i salget hos Reese Marin været bådmærket "Brugt". Allerede fra dag ét viste Henrik Reese sig nemlig som en eminent dygtig sælger af brugte både. Det bevirker, at der altid er mange brugte både til salg, hurtig udskiftning i brugt bådslageret - og ofte salg af ny båd til anden gangs købere.

Reese har desuden altid lagt vægt på god service og derfor været god til at fastholde sine kunder. Han kan nævne adskillige eksempler på gensalg og har bådkunder, som har købt op til fem forskellige både hos ham i Aabenraa.

Kurs mod generationsskifte
Men selv for en vejrbidt søulk kommer tiden til at forhale. Det gør Henrik Reese dog IKKE endnu, men har dog sat kurs mod et glidende generationsskifte.

I maj 2011 kom svigerdatteren Nina Reese om bord som medejer af Reese Marin, og om kort tid indtræder Reese Marins servicehef gennem 15 år  Michael  Hohmann i ejerkredsen. Henriks hustru og økonomichef  Yrsa  Reese er gået på pension fra  1. februar i år og er erstattet af Nina Reese, der også deltage i arbejdet med salg og markedsføring.

Den gamle søhelt Tordenskjold udkæmpede mange drabelige slag til søs og gik sejrrigt ud af de fleste. I dag er han på forsiden af tændstikkerne.

Fakta

* Henrik Reese startede som bådhandler hos SMC Marine i 1972
* 1975 blev han medejer af EA Bådimport i Aabenraa
* 1981 etablerede han Reese Marin sammen med sin hustru Yrsa Reese
* 2007 udnævnes Henrik Reese som æresmedlem i Aabenraa Sejl Club
* 2012 fejres 40 års jubilæum og ny medejerkreds – i alt 4 medarbejdere     
* 2012 Aktuelt bådprogram:
   Sejlbåde fra Dehler og Grand Soleil - Motorbåde fra Targa og Marex
* Sejlsportsmesterskaber:
   VM - EM - NM – DM   i  H-båd, Soling og Drage

content-loader
content-loader
content-loader