Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Cornet-værftet var Europas største i starten af 80erne.

30.000 Coroneter blev maritim Danmarkshistorie

Cornet-værftet var Europas største, da det var på sit højeste og at mange andre producenter har efterlignet Cornet-bådenes skarpe V-formet skrog, siger Coronet-ekspert.

Af Troels Lykke |

Coronet 240 DC er udviklet i en turbulent periode i den seneste del af Coronets historie i starten af 90erne, og derfor er der kun fremstillet ganske få af dem.

På det tidspunkt var producenten B&W, som havde været ejer siden 1977. Siden 2006 overtog Tuco Yacht Værft i Faaborg formene og produktionen af bådene, der stadig kan bestilles, som et projekt, fortæller Jonas Pedersen fra Tuco Yacht Værft.

Coronet blev oprindeligt startet af virksomheden Botved Boats A/S, som blev stiftet af Ole Botved i 1951 ved Tuborg havn i København.

Ole Botved udviklede virksomheden til Danmarks største bådproducent og ved sin død i 1985 havde Botved opbygget Coronet, som et mærke med ry for meget høj kvalitet, solidt håndværk og fantastiske sejlegenskaber.

Coronet nåede at blev et stykke flot, maritim danmarkshistorie. Ifølge formand for Cornet Yacht Club Danmark, Christian Frederiksen, så anslår man i Cornet-kredse, at der i alt er blevet produceret 30.000 Cornet-motorbåde.

–Ingen kender dog produktionstallene med sikkerhed, men vi ved at Cornet-værftet var Europas største, da det var på sit højeste og at mange andre producenter har efterlignet Cornet-bådenes skarpe V-formet skrog, siger formanden til BådNyt.

content-loader
content-loader
content-loader