Gå til hoved-indhold
Der var stor glæde den dag i november 2008 hos Torm, hvor N. E. Nielsen, th. nu kritiseres. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Der var stor glæde den dag i november 2008 hos Torm med DS' nye sponsoraftale, Nu kritiseres Torms N. E. Nielsen, th.. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunions storsponsor på afgrundens rand

Torm har overlevet to verdenskrige og flere oliekriser. Nu står rederiet på afgrundens rand, skriver Børsen. Torm Fonden har i mange år støttet dansk sejlsport.

Af Troels Lykke |

Torm er havnet i sit livs krise, hvor en tyngende gæld på over 10 mia. kr. og et underskud på 2,5 mia. kr. har sat spørgsmålstegn ved rederiets reelle muligheder for at overleve.
 
Kræver kreditorerne afdrag og renter på Torms gæld bukker rederiet under. Muligheden er derfor enten endnu en henstand fra bankerne, at bankerne tager en del af tabet, eller at Torm reelt rekonstrueres eller går konkurs. 

Skal have konsekvenser
 
Uanset, hvordan det ender, bør nedturen få konsekvenser for ledelsen i rederiet, der er anført af topchef Jacob Meldgaard og bestyrelsesformand N.E. Nielsen. Det mener Martin Jes Iversen, der er CBS-lektor i ledelse og virksomhedshistorie.
 
"Det er point of no return nu, og det ender formentlig med en rekonstruktion af Torm. Det bør uden tvivl få ledelsesmæssige konsekvenser. Man er nødt til at opbygge et helt nyt regime i toppen af rederiet med en ny topfigur," siger Martin Jes Iversen og tilføjer:
 
"De mennesker, der har bragt rederiet i denne situation kan jeg slet ikke se fortsætte i rederiet."
 
Erkender krise
 
Jacob Meldgaard selv erkender, at Torm er i dyb krise.
 
"Der er helt sikkert ting, jeg kunne have gjort på en anden måde. Men jeg forholder mig til fremtiden. Vi gør hver eneste dag det allerbedste for at skabe en langsigtet løsning. Jeg tror ikke, det vil bibringe noget, der vil skabe en bedre løsning, at jeg eller andre skulle sætte os ned og lave en analyse på, at man kunne have gjort dette eller hint," siger Jacob Melgaard i dag til Børsen. 

Kilde: Børsen

 

content-loader
content-loader
content-loader