Gå til hoved-indhold
Martin Boidin, der selv sejler matchrace, er lillebror til Susanne. Foto: matchraceteam.dkKapsejlads
Martin Boidin, der selv sejler matchrace, er lillebror til Susanne. Foto: matchraceteam.dk

Martin Boidin - manden bag kvindernes OL-plads

Matchrace-kvinderne Melgaard, Bodin og Gramkov forklarer her hvor meget træner Martin Boidin har betydet. Se også indslag fra On-Sport og DR Sporten. Ebler skal nu træne hold.

Af Troels Lykke |

Under de seneste stævner, og i den afgørende fase af vores kvalifikationer, har vi haft glæde af at have træner Martin Boidin, lillebror til Susanne, med på vandet ved de vigtige stævner. Et samarbejde der startede til For-OL i august 2011. Det fortæller Team Meldgaard

I starten havde vi primært brug for en, vi havde råd til at tage med, dvs en træner der gratis ville hjælpe os på vandet. Det fandt vi i Martin, som selv er ihærdig matchrace sejler. 

Han er en del af den nye generation, der blomstrer frem i miljøet i KDY på Skovshoved Havn. Hurtigt fandt vi ud af, at han kunne levere, det vi har brug for under stævner. Og hvad er det så, han har været så god til i denne fase.

Nærværende træner

For det første er han nærværende, han indlever sig meget i det vi går igennem og er altid god for en snak til at få os til føle selvtillid og godt tilpas. På både land og vand. En vigtig evne når der står meget på spil og vi mentalt skal kunne fokusere på det rigtige. 

Han ved hvad vi har brug for på vandet rent teknisk. Han har pisket rundt og tjekket vind og strøm på banen, mens vi har trimmet ind og gjort båden klar. Noget vi aldrig selv ville kunne nå i den korte tid vi normalt har fra vi kommer ned i båden til starten går. 

Observerer og ping-ponger

Han danner sig en mening om, hvor han ser fordelen på banen baseret på sine målinger og det visuelle. Når vi er klar ping-ponger vi, om hvad vi har set og synes ser fordelagtigt ud.

Efter hver sejlads følger vi op på ændringer og Martin vedbliver at holde øje, også med hvad der sker i andre sejladser på banen.

Derudover er han et utroligt organiseret service-organ. Der er styr på alt vores mad og drikke, de forskellige behov vi har imellem sejladserne skal vi aldrig forklare flere gange. 

Tina får jakke - de andre får mad

Martin kommer fluks vi går i mål og finder Tinas jakke frem, da hun altid bliver kold imellem sejladserne, og han ved at Sus og jeg skal spise.

Du har været en fantastisk støtte Martin, tusind tak for din support og vi regner stadig med at se dig på vandet med os! Og på at vi engang skal hjælpe dig og dit team på vej. Senere på foråret har vi selvfølgelig allerede udfordret hinanden! Mere om det følger.

Mads Ebler som træner på Palma

Til næste stævne har vi en anden af Danmarks dygtige matchrace sejlere med som træner, nemlig Mads Ebler. 

Med fire dages træning i Palma inden det går løs til World Cup Princess Sofia Trophy, har vi lagt en plan for, at vi udvikler os på helt specifikke punkter under stævnet. 

Det skal blive en spændende process med Mads. Vi skal træne primært med Groeneweld NED og yderligere er fire hold på vandet dernede (Roca ESP, Echegoyen ESP, Hazard NZL og Tulloch USA).

DR-indslag

Dagbog på On-Sport

 

content-loader
content-loader
content-loader