Gå til hoved-indhold
Zafiryadis-holdet i midten, mens Lier-hold står til venstre. Jørgen Ring er still going strong og lavede flot bronzeplacering.Kapsejlads
Zafiryadis-holdet i midten, mens Lier-hold står til venstre. Jørgen Ring, helt th., er still going strong og lavede flot bronzeplacering.

Intens kamp om DM i Yngling: Zafiryadis slog Lier

Efter otte sejladser var der a-point mellem Hellerup-sejlerne Frederik Lange Zafiryadis og Lucas Lier på Furesøen. 17 Ynglinge deltog.

Af Troels Lykke |

Yachtklubben Furesøen var i weekenden vært ved Danmarksmesterskab for Ynglingsejlerne.  Dansk Ynglinge-klub var medarrangør.

Der var i alt tilmeldt 17 besætninger til stævnet, som dermed havde rang af et officielt DM i DIF-regi. Langt de fleste tilmeldtesejlere kom fra hovedstadsområdet, men der deltog også to besætninger fra østjyske klubber.

Gennem sejladserne om lørdagen tegnede alt til, at sidsteårs danmarksmester, en Hellerup-besætning med Lucas Lier ved styrepinden, atter ville løbe med guldet.

Udviklede sig til et drama

Men om søndagen udartede stævnet sig hen advejen til lidt af et drama: En anden Hellerup-besætning med Frederik Lange Zafiryadis, som skipper gjorde rent bord og løb med alle søndagens førstepladser!

Da de to besætninger dermed havde præcis lige mange points blev resultatet af den sidste sejlads afgørende. Se resultatlisten.

Resultatet var, at den forsvarende Lucas Lier blev forvist til andenpladsen. Danmarksmester var dermed Frederik Lange Zafiryadis med Lars-Peter Rosendahl og Hans-Christian Rosendahl som gaster.

Krogh-hold blev bedste lokale hold

Den bedste placering for  sejlerne fra værtsklubben Yachtklubben Furesøen blev opnået af Jørgen Kroghs besætning, som opnåede en 10. plads.

Der blev i alt gennemført 8 sejladser, heraf de 3 om søndagen. Begge dage bød på et fantastisk sejlervejr: En dejlig frisk vind og skiftende skydække med en del sol undervejs.

- Vinden var mest i vest, men som altid bød Furesøen på ekstra udfordringer for de gæstende sejlere i form af enmasse vindspring undervejs – et forhold, som gør at Furesøen i andre sammenhænge af Wayfarer-sejlere er blevet omtalt, som et rent vindlaboratorium, fortæller Jørgen Krog fra Yachtklubben Furesøen.

content-loader
content-loader
content-loader