Gå til hoved-indhold
Michael Hestbæk og Claus Olesen er bedste danske hold på en 16. plads i Starbåd.Kapsejlads
Michael Hestbæk og Claus Olesen er bedste danske hold på en 16. plads i Starbåd.

Mallorca: Warrer og Hansen holder andenplads

Det er i 49erne at danskerne klarer bedst, lige efter kommer Jonas Høgh-Christensen, nu er på 3. plads. Se de danske placeringer. Team Meldgaard nåede ikke opsamlingsrunde.

Af Troels Lykke |

OL-guldvinder Jonas Warrer og Søren Hansen holdt andenpladsen under World Cuppen på Mallorca, mens førerbesætningen, Peter Krüger og Nicolai Thorsell, tabte pusten og 14 placeringer i tirsdagens udfordrende forhold. 

Jonas Høgh-Christensen måtte også aflevere den gule førertrøje. Det fortæller Joachim Rechnitzer fra Dansk Sejlunion til pressen.

De vejrmæssige udfordringer fortsatte for de danske sejlere under tirsdagens World Cup-sejladser på Mallorca. Bedst til at læse dagens svære forhold blandt de danske 49er-sejlere var Jonas Warrer og Søren Hansen.

Kæmpede sig tilbage
Danskerne lagde ud med en 17. plads, men kæmpede sig tilbage, med en 3. og 2. plads, til den samlede 2. plads kun 5 point efter de førende briter Evens og Powys.

”Hvis vi fortsætter med at sejle som hidtil, har vi en god chance for at vinde udtagelsen til OL. I dag havde vi især i de sidste to sejladser gode starter og fart. Vi bliver nød til at fortsætte sådan her,” kommenterede Jonas Warrer efter dagens konkurrencer.

For mandagens hurtigste båd blev det en hård dag på kontoret, som Peter Krüger og Nicolai Thorsell beskriver det. En serie på 21-11-29, efter dårlige starter, sendte besætningen helt ud af medaljekampen og ned på den samlede 15. plads.

Fra gult til rødt
Finnjolle-sejler Jonas Høgh-Christensen lagde tirsdagen ud med den gule førertrøje. Men to svære sejladser, hvor danskeren måtte kæmpe sig op gennem feltet, med en serie på 11-6 kostede førstepladsen.

”Hård dag i dag. Tog ud i gul førertrøje, men kunne desværre ikke holde på den som dagen forløb. I morgen er trøjen rød - håber den bringer mere held,” skriver Jonas Høgh-Christensen, der inden onsdagens sejladser indtager den samlede 3. plads, på sin Facebook-side.

Danske placeringer efter tirsdagens sejladser
49er
2. Jonas Warrer og Søren Hansen
12. Allan Nørregaard og Peter Lang
15. Peter Krüger og Nicolai Thorsell
30. Jonathan Bay og Anders Thomsen
45. Mads Emil og Christian Peter Lübeck

Finnjolle
3. Jonas Høgh-Christensen
54. Henrik Elmer Nielsen

Star
16. Michael Hestbæk og Claus Olesen
20. Benny Andersen og Mogens Just
22. Flemming Sørensen og Niels Thrysø

470 damer
15. Henriette Koch og Lene Sommer

470 herrer
32. Henrik Rask Søgaard og Tobias Maduro Nørbo
74. Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen

Laser
37. Mads Bendix
69. Thorbjørn Schierup

Laser Radial
20. Alberte Holm Lindberg
25. Maiken Foght Schütt
37. Sarah Gunni Toftedal
49. Anne-Marie Rindom

Matchrace
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov – 2 sejre og 6 nederlag. Hermed er besætningen ikke kvalificeret til opsamlingsrunden.

Stævnet på Mallorca tæller med i den danske OL-udtagelse for flere klasser. 

Se den øjeblikkelige, midlertidige stilling udregnet med udgangspunkt i tirsdagens resultater på www.sejlsport.dk/sw50854.asp

Link
Live opdateringer fra Sejlerlandsholdet: www.sejlsport.dk/Direkte

Officielle hjemmeside: www.trofeoprincesasofia.org

Officielle billeder www.flickr.com/photos/trofeoprincesasofia-mapfre/sets/

content-loader
content-loader
content-loader