Gå til hoved-indhold
Nønne og Jørgen hygger sig ombord på "LUNA" i Caribien. Foto: Anne-Mette LorenzenTur
Nønne og Jørgen hygger sig ombord på "LUNA" i Caribien. Foto: Anne-Mette Lorenzen

Fru Lorenzen: Langtur med Luna – Just Do It

Nogle gør det mange drømmer om. Det finder gæsteskribent Anne-Mette Lorenzen ud af i Caribien, efter hun interviewer Nønne og Jørgen, der solgte huset og drog ud i verden i en Bavaria 42.

Af Anne-Mette Lorenzen |

Når man gerne vil opleve verden, og er klar til at omlægge sine vante rutiner, hvad gør man så?  Man tager på langturssejlads! Det er lige hvad ægteparret Ingvardson - Nønne 61 og Jørgen 63 lever efter.

Jeg møder dem på St. Lucia i Caribien, og får deres beretning.

Beslutningen blev allerede taget for mere en 40 år siden, da Nønne og Jørgen blev gift, hvor aftalen var, at gå tidligt på pension og rejse jorden rundt.

Oprindeligt skulle rejsen foregå med mobilehome, men historien ville noget andet. Uden den normale lange sejler erfaring - men med ’kun’ 3 ugers sejllads i dansk farvand, sejler Nønne og Jørgen til Gibraltar, Grækenland og over Atlanten med ARC.

Jeg er blevet mere nysgerrig…. Hvad er hele historien inden ?? Hvordan planlægger man det økonomiske i en drøm som Nønne og Jørgens?  De beslutter sig i 2001 at tage duelighedsbevis i LOF i Birkerød.

Samme år tager de et ’day skipper’ bevis i England, som kan sammen-lignes med et yachtskipper 2, for at lære de engelske udtryk i sejlerverdenen. Teorien foregår viakorrespondance på internettet.

Nu begynder ægteparret at kigge på både bla. motorsejlere, da de ikke er helt sikre på deres egne sejleregenskaber, og måske vil føle sig tryggere ved en motorsejler – det ændres.

Huset sælges i 2004

Huset sælges i 2004, ikke kun for at frigive likvider, men også for ikke at have for store faste forpligtelser. 2005 bliver året hvor LUNA, en Bavaria 42 årgang 2000 designet af Sparkmann Stevens, kommer til verden.

Hun købes i Helsingør hos Kronborg Marine – nu skal der sejles sommertur i Danmark.  Tre dejlige uger med stor hjælpsomhed i alle danske havne møder Nønne og Jørgen.

Beslutningen om at forlade det ’normale’ liv er allerede taget, men alene familien og få i omgangskredsen kender til det.

Lærer det praktiske

Så er det afsted til Europa og Atlanten - året er 2006!

Som de kontorfolk de er, lærer de hen ad vejen både det praktiske men også det mentale ved at sejle. Jørgen og Nønne reparerer LUNA, ordner sejl, syr forstærkninger når det er nødvendigt.

Økonomien er hele tiden på plads, de praktiske erfaringer kommer med turens færd. Madlavningen er et kapitel for sig. Her har Nønne forberedt sig bla. ved at læse Ingelise Grams bog ”Sejl langt”, hvor bla. henkogning af kød går hen og bliver en overraskende stor hjælp  - især over Atlanten.

Simpelt liv på Luna

Ikke kun bøger, men også menneskelig erfaring fra sejlervenner gør stor nytte.
Livet om bord LUNA er simpelt, ukompliceret og ligetil: klargøring, madlavning, vask og hygge er dagsorden.

Forbindelsen til Danmark vedligeholdes med Skype og e-mail, og børne-børnene kigger også ud indimellem.

Nønne og Jørgen Ingvardson’s historie er en skøn opskrift på at planlægning, og ønsker går hånd i hånd.

Log:
2006 : 4.juli -1.nov. Hundige til Koilada, Gækenland 4200 sømil
2007:  ophold i Grækenland  - forberedelse
2008: 4.juli Gran Carnaria, med ARC’en til Caribien  , varighed: 23 dage – hjælpegaster 3 stk.
2008: island hopping ( ø-hopping) rundt i Caribien
2009: Trinidad – Charguramas (farvorit sted) 4 mdr. på land i hurricane sæsonen. Hjem til lejligheden og hygge om omgangskreds og familien.
2010: fra Venezuela til New York – venner med ombord.
2010: 4. Juli ankommer til New York – leger landkrabbeturister. Dyrt men fantastisk sejler oplevelse.
2010: lynnedslag i båden. VHF, baterier, teknik rammes – forsikringselskabet Phantanius gør en fantastisk indsats og båden er hurtigklar igen. Ægteparret meget taknemmelige.
2011: NYC- Trinidad – St. Lucia
fremtiden:
2012: forlader Tortola BVI, ARC Europa -Bermuda –Azorerne- Lagos Portugal for at være i DK 23. Juni
herefter er planen at sejle rundt i middelhavet de næste 3-5 år, hovedsageligt Grækenland, Tyrkiet og Egypten

Følg med på bla. www.njluna.com

For mere info om langtursejllads klik ind på www.ftlf.dk

content-loader
content-loader
content-loader