Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mumm Stelton i 2009. Her ses X-34 med Steen Christensen. Foto: Troels Lykke

Respittabel klar til Mumm Stelton Cup på søndag

Quantum og X²box er igen klar med taktisk oversigtskort og respittabel til Mumm Stelton Cup på søndag 7.oktober. DMI lover tørt vejr med vind op til 9 m/sek. fra nordvest.

 

Af Troels Lykke |

Det taktiske kort giver en god oversigt over de mange mærker der skal rundes i Øresund i Mumm Stelton Cup. Se deltagerliste.

Som noget nyt i år har vi simplificeret overblikket og alle sejlere vil få det taktiske kort udleveret i Vedbæk Sejlklub som klistermærke til opsætning i cockpittet, fortæller Henrik Jørgensen fra X²box, en X-40 fra Rungsted.

Om kortet kan sikre at alle sejlere kan finde rundt på Øresund må tiden vise ... da det jo nok ikke kan kompensere for tåge
 
Som noget nyt har Vedbæk Sejlklub valgt at brug DH målereglen optimalt ved at beregne resultater efter vindstyrkeafhængige TACI værdier.

Banelederen vil signalere det benyttede måltal fra dommerskibet med: Signalflag L for TACIL (-5ms) Signalflag M for TACIM (4-8ms) Signalflag H for TACIH (7-ms). Dette giver en målmæssigt mere fair afgørelse, men kan også være sværer at overskue for den enklete sejler.

Respit i forhold til modstander

Respittabellen giver derfor sejlerne en rigtig god idé om, hvor meget respit den enkelte båd skal have/give i forhold til konkurrenterne i de forskellinge vindstyrker. Excel-modellen bør udfyldes og udskrives inden sejladserne.

Man skal blot indtaster bådens startnummer og vindstyrken (Lav/middel/hård) ... og vupti så beregnes respittiden til samtlige andre både på banen. Tabellen viser respittiderne på forskellige distancer og mulighed for at indtaste den specifikke distance.

Udkrives

Modellen kan udskrives på papir eller som PDF-dokument til brug på smartphones/tablets - eller man kan tage computeren med om bord. Det anbefales at udskrive tabellen i de 3 vindstyrker.
 
Bemærk : Excel-modellen er baseret på startliste opgivet fra Vedbæk sejlklub 3. oktober.Der vil kommer rettelser til deltagerlisten og måltal (pga et par fejl i listen), hvorfor vi løbende vil opdatere modellen.
 
Man kan downloade den seneste model hos Quantum via www.quantumsails.dk/node/895.

Med venlige sejlerhilsner
 
Jan Hansen         Henrik Jørgensen   
www.sejl.dk        www.x2box.dk

content-loader
content-loader
content-loader