Gå til hoved-indhold
Ole Engblom udgik. Han troede ikke på, at han fandt det rigtige topmærke. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ole Engblom udgik. Han troede ikke på, at han fandt det rigtige topmærke. Foto: Troels Lykke

Tåge skabte kaos i Mumm Stelton Cup

To sømil mod vinden ligger første mærke, fortalte Vedbæk Sejlklub, men tæt tåge betød at mindre både, uden gps, udgik. De fandt aldrig mærket. Se Carbon 3-video og læs lnterviews og se fotos.

Af Troels Lykke |

Vedbæk Sejlklub udsatte starten i søndagens Mumm Stelton Cup for 160 tilmeldte både.

Der var for meget tåge til at sejle, men tågen var der stadigt ved første krydsmærke, hvor der var 50-100 meters sigtbarhed.

Fx udgik 3 ud af 4 H-båds-sejlere og i alt udgik 12 både i første start da de aldrig fandt krydsmærket. Flere sejlere var stærkt utilfredse, fx et udgået Spækhugger-hold, der brokkede sig højlydt på land.

Rundede sejlerne de rigtige bøjer?

Minbaad.dk der også var ved starten, fik efterfølgende et interview med H-båds-sejleren Ole Engblom, der i flere år har vundet den populære Mumm Stelton Cup. I år gik det anderledes.

- Det var helt umuligt at finde bøjerne og dem der har rundet bøjerne ved ikke om det er de rigtige. I H-båds klassen må man ikke have en gps om bord pga. vores klasseregler, men vi håbede at andre bådtyper i første start havde det, siger Ole Engblom.

- Vi var vel 20 både der havde svært ved det. Vi fandt endelig en bøje, men jeg tror det var den forkerte vi fandt efter vi havde lænset efter det og kort tid efter udgik vi efter vi hørte hornet fra en stor trawler ude i sejlrenden, siger Ole Engblom fra Sejlklubben Frem.

I de efterfølgende starter ændrede man ifølge minbaad.dks oplysninger til, at første krydsmærke var et fast sømærke, som man kunne navigere efter med sin gps, hvis man havde en om bord.

Ole Engblom er skuffet over at spilde en søndag på at udgå.

- Før i tiden havde man ikke sejlet Mumm Stelton Cup i så tæt tåge, siger han.

Var ved at sejle ind i træskib

Bjarne Thanning fra Vedbæk Sejlklubs bestyrelse sejlede med i en Albin Cumulus i første start.

- Vi fandt krydsmærket, men vi sejlede for langt, der var vel kun 50 meters sigt, vi var mange både i første start som lå og sejlede efter krydsmæret, vi spildte vel en halv times tid, for vi havde ingen position at sejle efter, men man har altid smidt et krydsmærke at sejle efter i Mumm Stelton Cup. Vi har ikke før været ude for så tæt tåge i sejladsen og nu lærer vi af det, det var jo kun første start der havde problemet, siger Bjarne Thanning, der i øvrigt vandt sit løb.

- Men vi var ved at blive sejlet ned af et træskib i den tætte tåge og på målbåden havde folk svært ved at finde linjen da de kom med spiler, selvom der var en klokke på målbåden, men nogle sejlere ramte ikke linjen, forklarer Bjarne Thanning til minbaad.dk.

Carbon3 i tæt tåge

Carbon3 havde glædet sig til igen at komme til kapsejlads, efter flere uger med masser af transport og events, så det var virkelig skønt igen at kunne power op med fuldt race crew. – Omend det var lidt mere end alm. spændende at sejle så stærkt i så tæt tåge, som Øresund bød på til Mumm Stelton Cup i år. Det skriver Jonas Pedersen fra Carbon3 teamet.

Alt gik godt og Carbon3 havde en super sejlads med besætningen; Jesper Bank, Søren Gitz-Johansen, Jakob Frost, Morten Halkier og Jonas Pedersen.

Swan 45 kæmper med laminatsejlene på Tarok.

Første start, hvor flere af bådene var uden gps om bord.

Farr 727, tv., udgik om det skyldes at holdet ikke fandt krydsmærket vides ikke.

Drabant 24 med Gunnar Nyholm fra Lynetten udgik.

Jesper Bank og co. i Carbon 3 drønede afsted og kom først rundt i Mumm Stelton Cup. -Vi havde en super sejlads med besætningen, siger Jonas Pedersen. Holdet bestod af Jesper Bank, Søren Gitz-Johansen, Jakob Frost, Morten Halkier og Jonas Pedersen.

Aluine fra Nyborg laver en fantastisk start.

Torsten Rasmussen, gør-det-selv-ekspert fra BådNyt, styrer her en BB 10-meter.

Resultater her

content-loader
content-loader
content-loader