Gå til hoved-indhold
SAP-holdet i Rio med bådebygger, kok, RIB-fører og andre. Foto: Ole EgebladKapsejlads
SAP-holdet i Rio med bådebygger og RIB-fører. Kok, medieperson og sponsorperson er også i Rio. Foto: Ole Egeblad

SAP Extreme Sailing Team slutter sæson i Rio

Efter sejladser i bl.a. Kina, Oman, Tyrkiet og England er Gram-Hansen og co. efter træning klar til finalestævnet i eksotiske Rio de Janeiro. Holdet giver en rapport fra varmen.

Af Troels Lykke |

Teamet med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner i spidsen håber, at kunne præsterer årets bedste resultat i Rio i Extreme Sailing Series.

Med to femtepladser, i de seneste stævner af Extreme Sailing Series i henholdsvis Cardiff og Nice, er målet at blande sig i striden om podiet.

Rasmus Køstner, Co Skipper, SAP Extreme Sailing Team:

”Som team har vi været klar hele vejen, men vi lærer hele tiden hinanden bedre at kende, og nu er mange af de små detaljer ved at falde på plads. Det er små forskelle i vores performance, der leder til store forskelle i vores resultater.”

Holdet er blevet bedre til at starte, men de skal også blive bedre til at forblive i toppen og at reagere mere i nuet fremfor at tænke for mange skridt frem i sejladsen, forklarede Rasmus Køstner til minbaad.dk før han fløj fra Billund mod Rio.

I morgen torsdag 6.12 til søndag d. 9.12 sejles finalestævnet i Extreme Sailing Series 2012 i Rio de Janeiro, Brasilien. Blandt deltagerne er danske SAP Extreme Sailing Team, og stævnet bliver sæsonafslutningen for det danske professionelle sejlsportshold.

Syvende stævne

Det danske team blev etableret i 2011 og i april 2012 indgik man en treårig sponsoraftale med den globale softwareproducent SAP. Herefter gik tingene stærkt og stævnet i Rio er teamets syvende stævne. 

Jes Gram-Hansen:
”Omstillingen fra at sejle en Americas Cup båd til en Extreme 40 katamaran er en stor udfordring som tager tid. Vi lærer hele tiden og har fulgt vores plan meget nøje her i 2012. Vi er blevet bedre fra stævne til stævne og vi mener stadig at det er en realistisk målsætning at vinde serien i 2014”.

Sponsoraftalen med SAP giver teamet en ro og sikkerhed som gør, at der kan planlægges på den lange bane og teamet er ikke under unødigt pres.

Rasmus Køstner:
”Samarbejdet med SAP giver os en ro der vil gavne os på den lange bane. Vi kan lægge en langsigtet strategi og eksekvere den uden unødigt stressende pres. Der skal dog ikke herske tvivl om, at SAP er mindst lige så ambitiøse som os og de bakker os op i en grad jeg aldrig har oplevet før i min lange professionelle karrierer”.  

Vi har nået meget på ti måneder

Ole Egeblad, Commercial Manager, supplerer;

”Det at indgå en stor sponsoraftale med et globalt firma som SAP er en kompleks proces – hele projektets udvikling med organisation, båddesign, kommunikation, samarbejdsrelationer med SAP og andre sponsorer er en kæmpe udfordring som vi med glæde påtog os i april. Det er gået stærkt og vi er godt tilfredse med det vi har nået på 10 måneder, men vi er naturligvis endnu et stykke fra målet  og det bliver fantastisk at fortsætte rejsen i de kommende år”.

Træning i Rio. Der må kun trænes på kapsejladsstedet to dage før stævnet starter, hvilket gør det svært for et nyt hold at komme til tops.

 

content-loader
content-loader
content-loader