Gå til hoved-indhold
Der er forbudszoner mange steder. Pas især på ved naturreservater. Foto: baadhuset.dkTur
Der er forbudszoner mange steder. Pas især på ved naturreservater. Foto: baadhuset.dk

Her må du sejle med vandscooter

Sommeren er højsæson for badeliv og vandscootere. Men skal vandscooteren luftes, er der regler for hvor du må sejle og ikke sejle. Se her, hvad du må.

Af katrine bertelsen |

Ved årsskiftet kom den nye bekendtgørelse for sejlads med vandscooter. Tidligere har det kun været tilladt at sejle på vandscooter to steder i landet, men med det nye regulativ kan du nyde sejladsen over næsten hele landet.

Der er nemlig områder, hvor du ikke må sejle. På kortet her kan du se hvor forbudszonerne er. Men de generelle retningslinjer siger:

Vandscootersejlads er tilladt i en afstand på 300 m fra kysten - pånær transport ud til 300 meter zonen, som skal foregå vinkelret på kysten med en hastighed på max. 5 knob. Der er forbud mod sejlads i Natura 2000-områder, vildtreservater og fredede områder.

For sejlads på søer gælder vandløbslovens regler om, at sejlads med motor ikke er tilladt, således også vandscootersejlads.

Kommunerne er tilsynsmyndighed efter bekendtgørelsen og politiet håndhæver lovovertrædelser. Derfor kan borgere, som oplever gener fra vandscootersejlads, meddele ulovligheder til enten kommune eller politi.

Links:

Vandscooterbekendtgørelsen

Læs mere om færdsel med vandscooter på Naturstyrelsens hjemmeside

Kilde: naturstyrelsen.dk

content-loader
content-loader
content-loader