Gå til hoved-indhold
Lige nu er det lovligt at fræse afsted på en vandscooter, men der kommer en ny lov til sommer.Udstyr
Lige nu er det lovligt at fræse afsted på en vandscooter, men der kommer en ny lov til sommer.

Vandscootere må atter sejle overalt i Danmark

En underkendelse af dansk lov om sejlads med vandscootere, gør det indtil videre lovligt at sejle overalt i Danmark. Miljøministeriet gransker nu en afgørelse, fortæller de til minbaad.dk

Af katrine bertelsen |

Den gældende lovgivning om sejlads med vandscootere i danske farvande, fik et ordentligt skud for boven med en Højesteretsafgørelse i november 2010, der underkendte den danske lov på området.

Højesteret vurderede, at den var i strid med EUs konkurrencelovgivning, og loven er nu sparket til hjørne.

Branchen vejrer morgenluft

Så branchen forbereder sig allerede nu på en god sommer. Som et led i at vandscootere nu lovligt kan anvendes overalt i Danmark, er Bådhuset i Beder v/Aarhus blevet hovedforhandler for Jylland/Fyn for vandscootere fra Kawasaki.

Kawasaki kan bryste sig af at have verdens hurtigste vandscootere. Kawasaki model Ultra 300X med 300 hk, er verdens hurtigste vandscooter på markedet, med en topfart i omegnen af 150 km/t.

Vandcooteren kan erhverves for 136.990 kr, eller i en XL udgave til tre personer til en tusse mere.

Bådhuset har også købt et parti nye ikke årsmodeller af modellen STX-15F med 160HK, et lynhurtigt stykke legetøj med frem/fri/bakgear. De kan sælges for attraktive kr. 74.900,- så længe lageret rækker.

De første modeller er at finde i Bådhusets udstilling mellem Jul & Nytår 2010, og kan også ses på MC udstillingen i Herning i Februar måned 2011, og på årets store bådudstilling i Fredericia Messecenter som løber af stablen fra den 25. Februar 2011.

Ny lov undervejs

Men det er måske for tidligt at glæde sig. Kontorchef Mette Marker Christensen fra By og Landskabstyrelsen, en styrelse under Miljøministeriet, fortæller til minbaad.dk, at styrelsen i øjeblikket gransker højesteretsafgørelsen, og at der kommer et nyt lovforslag til sommer.

Se mere om modellerne på: www.baadhuset.dk

og læs mere om Højesteretsafgørelsen, lovgivningen mm. på: www.bayarea.dk

content-loader
content-loader
content-loader