Gå til hoved-indhold
Hestbæk og Olesen sejler super godt. De to er tidligre America's Cup-sejlere, der er kendt for at være grundige. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Hestbæk og Olesen sejler super godt. De to er tidligere America's Cup-sejlere, der er kendt for at være grundige. Foto: Troels Lykke

Perfekt World Cup-start for dansk Starbåd

Starbåden med Michael Hestbæk og Claus Olesen åbnede mandag World Cup-stævnet Sail for Gold i Weymouth med en sejr. Koch og Sommer er på 4. plads. Resultater og video.

Af Troels Lykke |

Michael Hestbæk og Claus Olesen fortsætter de gode takter fra VM i sidste måned, hvor den danske Starbåd hentede en overraskende bronzemedalje. 

Ved World Cup-stævnet Sail for Gold - der sejles samme sted som OL - hentede parret en sejr i den eneste Starbådssejlads, der blev gennemført på en vindfattig første stævnedag.
 
"Feltet blev delt på første kryds, vi valgte den rigtige side og var forrest ved første mærke og kunne holde os foran hele vejen til mål," fortæller Michael Hestbæk.
 
"Vi føler selv, vi er godt kørende. Vi havde god fart både på kryds og læns. Der var let vind i dag, det har altid ligget godt til os," tilføjer han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Lene Sommer, gast tv., og Henriette Koch er med helt fremme. 

470-kvinder gør det godt
 
Også den kvindelige 470er med Henriette Koch og Lene Sommer fik en god World Cup-start med en 8. og en 5. plads i dagens to sejladser - dermed en samlet 4. plads efter første dag. 

Jonas Høgh-Christensen havde derimod en lidt uheldig åbning i Finnjollen. Han lå i front af første sejlads, der så blev afblæst på grund af manglende vind. 

Da sejladsen blev gennemført senere på dagen, lå han toer, indtil vinden pludselig vendte op og ned på feltet med det resultat, at danskeren faldt tilbage og slutteligt som nummer 15.
 
Generalprøve på OL
Stort set hele verdenseliten i de olympiske klasser stiller op i Sail for Gold. Ifølge Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, giver stævnet derfor en klar pejling af, hvilke både der vil markere sig fremme, når OL-medaljerne skal fordeles.
 
"Sail for Gold er den store generalprøve før OL. Alle kommer med de master og de sejl, som de har tænkt sig at bruge under legene. Der bliver ikke lurepasset, og derfor kan vi også forvente, at de både, der dominerer Sail for Gold, er nogle, vi skal holde øje med under OL", siger Thomas Jacobsen.

Fokusering er på fart
 
Lige nu er farten det vigtigste for sejlerne at fokusere på.
 
"Alle ønsker at vide, om de kommer hurtigt nok gennem vandet. Er farten på plads, kan de koncentrere sig om andre detaljer som logistik og rutiner. Er farten ikke på plads, står man med et problem. Så skal der en ny plan på bordet, og det kan give et stressendeforløb frem mod OL."
 
"Det vigtigste for vores danske sejlere under Sail for Gold er, at de er ærlige over for sig selv. Hvis noget væsentligt skal ændres i strategien eller bådens opsætning før OL, såskal det ske NU - ikke om en måned," siger Thomas Jaobsen.
 
Danske placeringer efter Sail for Gold, dag 1
 
49er
 17. Allan Nørregaard og Peter Lang (14, 4, 9)
 27. Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen (3, 18, 15)
 
Star
 1. Michael Hestbæk og Claus Olesen (1)
 
Finnjolle
 15. Jonas Høgh-Christensen (15)
 
470 damer
 4. Henriette Koch og Lene Sommer (8, 5)
 
Laser Radial
 31. Anne-Marie Rindom (26,6)
 58. Sofie Slotsgard (27, 30)
 
Laser
 69. Thorbjørn Schierup (35)
 
RS:X herre
 36. Sebastian Fleischer (41, 32)
 
Matchrace
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov (2 sejre - 4 nederlag)

Flere resultater på Sail for Gold site

content-loader
content-loader
content-loader