Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OL Tune Up i Weymouth - Skandia Sail for Gold sejles nu.

Lorenzen kommenterer OL-sejlerne før ”tune up”

Hele sejlerlandsholdet er i Weymouth til den sidste mulighed for at teste sig i det farvand, som OL skal sejles i fra juli af. 723 sejlere er i gang. Lorenzen analyserer.

Af Morten Lorenzen |

Skandia Sail for Gold er i fuld gang. 723 sejlere fra 59 nationer – plus 249 trænere er tilmeldt, og de får rigeligt at se til med den vejrudsigt som kendes. 

Efter en blød start skulle området blive velsignet med masser af vind den kommende uge.

Den væsentligste forskel for OL sejlerne, er det faktum at der til OL kun må stille en besætning fra hver nation. I Skandia Sail for Gold, er der tilladt flere besætninger i hver klasse.

Finn-jollen

Der bliver kamp om pladserne i alle klasser, men specielt i Finn jolle klassen bliver det meget spændende at se om Jonas Høgh Christensen kan rokke ved sejlerlegenden Ben Ainslie. 

Det er nu at Jonas skal skabe usikkerhed hos ”Bad Ben”, et øgenavn han fik da han under VM i Perth tidligere på året viste at hans temperament kan kamme over, hvilket en bådføre og en fotograf fik at mærke.

Hvis Jonas, eller en af de andre dygtige Finn jolle sejlere kan slå Ben på hans hjemmebane så kort før OL, så kunne det være at Ben fik ”gummiarm”.

Hvis Ben Ainslie, som alle forventer, vinder i Weymouth, så er virkeligheden nok den, at guldmedaljen er tildelt på forhånd til OL.

Star-klassen

I Star klassen bliver det også rigtig spændende at se om Hestbæk og Olesen kan holde fast i den flotte VM bronze fra sidste måned.

Farten og taktikken er på plads. Nu er det stabiliteten der skal arbejdes med.

Både Michael Hestbæk og Claus Olesen er yderst erfarne sejlere, som kan modstå det mentale pres som ligger på de fleste til et mesterskab. De to kan sejle helt uden pres, da ingen rigtig har forventet noget af dem. Den seneste bronze medalje har dog fået folk til at holde øje med dem

49´er klassen

I 49´er klassen skal Allan Nørregaard og Peter Lang vise at de kan kæmpe om podie placeringerne. 

En dark horse til OL bliver det spanske makkerpar Iker Martinez og Xabi Fernandez. De deltager ikke i Weymouth og Skandia Sail for Gold, og har ikke deltaget i 49´er cirkus´et det seneste år, da de begge sejler Volvo Ocean Race ombord på Telefonica. 

Men til OL er de på plads, og med Guld i 2004 og Sølv i 2008, så er de nok værd at medregne i det endelige regnestykke, når OL odds skal sættes efter Skandia Sail for Gold.

Matchrace

På matchrace fronten, skal Team Meldgaard op mod en gruppe som de kan slå, hvis de vil.

Teknikken, farten, regelkendskab og alle matchrace tricks´ene er fuldt på højde med modstanderne. Nu skal de vise, at de vil slå dem. 

Ingen regner med match race pigerne, men hvis alt stemmer og de virkelig vil, så kan pigerne overraske.

470-pigerne

For 470-pigerne er virkeligheden, at de ikke længere har det pres som en manglende udtagelse tidligere har lagt på dem.

Henriette og Lene SKAL til OL, så nu kan alle kræfter frigøres, og de kan vise dem selv og konkurrenterne at de vil med i medalje racet.

Laser og RS/X er med

På Laser fronten og RS/X er det spørgsmålet om at deltage og  lære – for der er alt for langt op til spidsen, til at det kan blive relevant at tale om mulige medaljer.

Men erfaring er vigtig i sejlsport. Og måske kan specielt Rindom nappe et par enkelte gode placeringer.

Fleischer i RS/X kan desværre ikke bruge erfaringen til meget i OL sammenhæng, da ISAF har besluttet at Windsurfing ikke skal være en del af det olympiske program efter London.

Sebastian kan I en ung alder nyde debut´en og så ellers vurdere om hans talent skal bruges i den nye OL klasse Kite Surfing, eller om han skal over i  prof windsurfing klassen. 

Medaljekandidater i tre klasser

I Finn jollen, 49´eren og Star´en er der klare medalje muligheder – outsidere er 470 og Matchrace pigerne. Det bliver spændende at følge denne uges kamp, for det er nu virkeligheden presser sig på.

Udover sejlerne, er DS på plads med hele sit set-up. For shore-crew´et gælder det om at skabe de rette rammer for sejlerne, og teste hele set-up´et inden OL starter i slutningen af juli.

Sejladserne kan følges live og via reply på danske TracTrac som viser sejladserne her: link

Tilmeldte danske sejlere
 


49er:
Allan Nørregaard og Peter Lang,
 Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen
 


Finnjolle:
Jonas Høgh-Christensen

Star:
Michael Hestbæk og Claus Olesen

RS:X herrer:
Sebastian Fleischer
 


Laser Radial:
Anne-Marie Rindom
Sofie Slotsgaard

Laser:
Thorbjørn Schierup
 


470 kvinder:
Henriette Koch og Lene Sommer

470 herrer:
Henrik Rask Søgaard og Tobias Maduro Nørbo
  


Matchrace:
Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

content-loader
content-loader
content-loader