Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ifølge fransk talskvinde kan man kun overleve godt et døgn i vandet i det område af Biscayen, hvor vandtemperaturen er omkring 15 grader.

Forlist trimaran-sejler dømt for smugleri af hash

En af de fynske mænd, som frygtes omkommet efter forlis i Biscayen i en 33 fods trimaran, har været indblandet i sejlbådsmugleri, skriver Fyens Stiftstidende.

Af Troels Lykke |

En af de tre danske langturssejlere, som alle savnes efter et forlis i Biscayen ud for den franske atlanterhavskyst, er tidligere dømt for at have smuglet hash, skriver Fyens Stiftstidende.

I 2004 blev den erfarne sejler dømt i Italien for at smugle hash sammen med et besætningsmedlem om bord på en sejlbåd, og for to år siden blev han minutiøst overvåget af politi og efterretningsvæsen i flere lande.

Han lejede i sensommeren 2010 en båd hos et bådfirma i Middelfart, men stik imod lejeaftalen satte sejleren ikke kurs mod den svenske skærgård som aftalt, men derimod sydpå.

Via en såkaldt gps-tracker kunne bådfirmaet dengang følge fartøjet til Marokko, der er kendt og berygtet for handel med hash, og det fik alarmklokkerne til at ringe hos politi i ind- og udland.

Mistanken var ifølge Fyns Politi i 2010, at manden skulle købe 800 kilo hash og smugle det til Europa, og politiet kunne via mobiltelefon- oplysninger og gps-tracking konstatere, at båden havde lagt til ved Casablanca.

Båden efterladt

Imidlertid måtte han opgive turen til Fyn, mens rockerlignende typer mødte op hos den danske bådejer og spurgte, hvornår den ventedes hjem, skriver Fyens Stiftstidende.

Båden blev efterladt med defekt motor og knækket aksel i en nordspansk havn, men da fransk og spansk politi bordede den, fandt det intet ulovligt om bord.

I det retslige efterspil blev han derfor kun idømt 14 dages fængsel for at have stjålet sejlbåden.

Hans papirer med navn og adresse er fundet på den nu forliste trimaran, og de to andre besætningsmedlemmer savnes også. De tre mænd, som alle kommer fra Odense, frygtes druknet.

content-loader
content-loader
content-loader