Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En sejler var blevet stillet en million kroner og en sejlbåd i udsigt som betaling for smugleri, er tidligere kommet frem under et retsmøde. Foto: Troels Lykke

Erfarne sejlere tiltales for smugling af hash

Gennem flere år har en gruppe erfarne sejlere bragt store mængder hash fra Marokko og Sydeuropa til Danmark, hævder politiet. Smugleriet skulle have sket på flere sejlbåde.

Af Troels Lykke |

En 38-årig mand fra Østerbro i København er nu blevet tiltalt for at have organiseret transporter af næsten fem ton hash - men ikke alt nåede dog frem.

Smuglerierne skal være sket på flere sejlskibe, fremgår det af et anklageskrift fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen er også speciel, fordi politiet under efterforskningen blandt andet har brugt en politiagent fra PET til at infiltrere gruppen, det skriver MetroXpress.

Transporterne begyndte tilbage i 2010 med båden "Lady Augustenborg", som sejlede 300 kilo til Danmark.

I sommeren 2011 blev skibet "Jamie" angiveligt brugt til at flytte halvandet ton.

Samme fartøj havde en ligeså stor mængde i lasten i 2013, men her gik det galt i farvandet ud for den hollandske kyst. "Jamie" blev opbragt og afsløret.

Endelig drejer anklageskriftet sig om sejlskibet "Naomi", som fra sommeren 2013 og frem til maj 2014 var redskabet i forbindelse med et forsøg på at bringe 1,6 ton til Danmark.

Dette forsøg blev dog ikke til virkelighed. Politiet anholdt nemlig de nu tiltalte mænd.

Mens den 38-årige mand som nævnt er anklaget for næsten fem ton, er to andre tiltalte på 34 og 32 år "kun" indblandet i cirka to et halvt ton, påstår anklagemyndigheden.

De tre mænd nægter sig skyldige

I sagskomplekset er en af de involverede sejlere tidligere blevet dømt. En 35-årig mand fra Midtsjælland blev i november idømt fængsel i seks år for at have deltaget i den mislykkede tur med "Jamie".

En marokkansk fiskerbåd var om natten sejlet ud for at møde "Jamie" i rum sø. Fartøjerne blev bundet sammen, en projektør blev tændt, og så blev de mange pakker smidt over på "Jamie."

Kilde: Metroxpress

content-loader
content-loader
content-loader