Gå til hoved-indhold
Den drevne skatteminister Holger K. Nielsen skal forklare hvorfor at han kun vil plukke sejlerne og ikke erhvervstrafikken. Foto: Folketinget.dkKort Nyt
Den drevne skatteminister Holger K. Nielsen skal forklare hvorfor at han kun vil plukke sejlerne og ikke erhvervstrafikken. Foto: Folketinget.dk

TV: Samråd er slut - skatteministeren holder fast i afgiftsforhøjelsen

Ole Birk Olesen (LA) har kaldt Skatteministeren i åbent samråd i Skatteudvalget i dag kl. 14.00 om regeringens forslag om højere afgift på lystbådenes kaskoforsikring.

 

 

Af Troels Lykke |

Skatteudvalget har bedt ministeren om at redegøre for baggrunden for den foreslåede 34 procents forhøjelse af kaskoforsikringsafgiften på fritidsfartøjer.

Ministeren er endvidere bedt om at forholde sig til, om finansieringen af redningstjenesterne afspejler fordelingen af redningsoperationer, og hvilken betydning en forventelig nedgang i lystsejlads som følge af afgiftsforhøjelsen vil have for danske lystbådehavne og det danske turismeerhverv.

Ministeren er endelig bedt om at redegøre for, hvordan provenuet fra afgiften anvendes, herunder i hvilket omfang pengene kommer tilbage til sejlsporten.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra medlem af Skatteudvalget Ole Birk Olesen (LA). Skriver Folketinget.dk.

Dansk Sejlunion har ligeledes en række ubesvarede spørgsmål, som de håber, vil blive besvaret under samrådet.

Her kan samrådet følges direkte fra klokken 14 til 16 i dag torsdag 6. december: Det kan også ses på dette link fra Folketingets tv-kanal.

content-loader
content-loader
content-loader