Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere ældre både vil nu droppe kaskoforsikringen, frygter Pantaenius. Foto: Troels Lykke

Forsikringschef fra Pantaenius: Løbet er kørt

Gert Toft fra Pantaenius og Danboats bestyrelse tror at afgiftsforhøjelsen på kaskoforsikringer bliver en realitet for omkring 60.000 bådejere.

Af Troels Lykke |

Pantaenius er en af de helt store spillere, når det gælder forsikring af lystbåde i Danmark. Firmaet er derfor godt og grundig træt af en kommende afgiftsforhøjelse på kaskoforsikringer af lystbåde.

- Hvis regeringen vedtager forhøjelsen, så vil det få en alvorlig indflydelse fremadrettet for bådbranchen og bådejerne. Der er mange ejere af ældre både, som vil overveje kun at nøjes med en ansvarsforsikring, mange vil også justere forsikringssummerne ned på deres både og de to ting vil jeg frygte, for man skal jo også sikre sine værdier, siger direktør i Pantaenius, Gert Toft.

Nedjustere forsikringssum

Flere vil derfor nøjes med en ansvarsforsikring eller nedjustere forsikringssum, frygter han. Gert Toft er derfor meget i tvivl om regeringens ekstra 39 mio. kroner kommer i hus til den maritime nødtjeneste, Lyngby Radio.

- Vi har en meget stor tvivl om man får det provenu hjem og hvis det skal træde i kraft kan det tidligst ske fra 1. april 2013.

Om højværdibådene på to mio. kroner og derover, siger han videre til minbaad.dk:

- I forvejen er der mange der ikke har kaskoforsikringer på dem i Danmark, fordi afgiften er dyr. Og det vil fortsætte, siger han.

En forsikringsmand fra et konkurrerende firma i Danmark, siger at der ingen kontrol fra SKAT er med de udenlandske forsikringsselskaber, der skal sikre at man faktisk betaler den ene procents afgift, hvis båden er registreret i Danmark. Han frygter også at flere derfor vil snyde ved at tegne forsikring i udlandet.

Færre bådejere

Ifølge vores oplysninger så er der mellem 50.000 og 70.0000 bådejere i Danmark, der har kaskoforsikret deres både, men måske bliver der færre i fremtiden, fordi at afgifsforhøjelsen vil skræmme sejlerne væk, vurderer Gert Toft.

Hos Pantaenius er den gennemsnitlige båd værdi på 570.000 kroner og afgiftsforhøjelsen vil derfor ramme noget mere end de 85 kroner om måneden, som skatteminister Holger K. Nielsen har talt om at afgiften vil stige med for en båd til 300.000 kroner.

Men tror du på at Danboat og Dansk Sejlunion og andre får held med at få sløjfet forhøjelsen?

-Nej, løbet er kørt, men jeg håber på udsættelse af afgiften og jeg håber at et udvalg vil fremkomme med et forslag om at alle der bruger nødtjeneste også skal betale til den og ikke kun sejlere med en kaskoforsikring. Man er nok nødt til at alle bådejere skal bidrage, ellers er det ikke fair, men også erhvervstrafikken, surfere og andre der bruger tjenesten, skal bidrage.

content-loader
content-loader
content-loader