Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp, tv., på Sanya. Foto: LykkeKapsejlads
Martin Kirketerp, tv., på Sanya. Foto: Lykke
En såkaldt Galway Hooker var tilskuerbåd.Kapsejlads
En såkaldt Galway Hooker var tilskuerbåd.
Trængsel i havn før sejlads i dag.Kapsejlads
Trængsel i havn før sejlads i dag.
Puma var virkelig flyvende i Galway.Kapsejlads
Puma var virkelig flyvende i Galway.
Camper sejler gennem læen af Groumapa.Kapsejlads
Camper sejler gennem læen af Groumapa.
Hele byen lever med i Volvo Ocean Race.Kapsejlads
Hele byen lever med i Volvo Ocean Race.

Puma vinder inshore-serien i Volvo Ocean Race

Puma gjorde det onde ved modstanderne i Galway, da de førte fra start til slut. Sejlerne er trætte af, at inshore-point tæller så meget med i serien. Volvo-sejladsen sluttede i dag.

Af Troels Lykke, galway, Irland |

Groumpama har allerede i torsdags vundet Volvo Ocean Race, der hvor al prestigen ligger. I dag gjaldt det inport til ære for tilskuere og journalister.

Af hensyn til tv-stationerne må en inshore-sejlads kun tage en time, fortalte CEO i Volvo Occean Race, Knut Frostad i aftes i Volvos VIP-pavillon, hvor minbaad.dk har været det seneste døgn, når der da ikke var sejlads, som i dag, hvor de seks VO 70ere afsluttede Volvo Ocean Race 2011/12.

Det var amerikanske Ken Read, der vandt sikkert med Puma, så vi ud for strømfyldte Galway, hvor den røde og sorte båd, førte fra start til mål.

Slog de Camper ville Puma vinde den samlede inshore-serie, der imidlertid ikke er meget prestige over.

Cammas: Hvorfor slutte med inshore

Faktisk er samtlige skippere sure over, at man kan score så mange inshore-point, tæller med i den samlede serie jorden rundt.

Sejladsen i dag talte imidlertid ikke med. Groumapas Franck Cammas ytrede faktisk et ønske om, at Volvo Ocean Race ikke skal slutte med en inshore-sejlads, men med det det hele handler om, nemlig etaperne verden rundt.

I dag var der kun spænding om 2. og 3. pladsen, hvor Camper og Groumapa kæmpede i en tæt, tæt sejlads.

Imidertid dummer Groumapa sig på sidste løber, hvor de bommer for tidligt til bundmærket, hvilket betyder at de går i stå i en bomning lige før bundmærket, hvor efter at Camper med Chris Nicolson ved rattet, stryger gennem læen og slår det franske hold.

Og det skulle endda gå endnu værre, da Telefonica også sejler forbi Groupama, der blev tvunget under land, da Camper slår på dem.

Kirketerp hilste på den danske presse

Martin Kirketerp havde tid til at hilse på den danske presse, da grinderen var den eneste der sad kort tid på kanten på Sanya, der på det tidspunkt lå nummer fire, indtil at Abu Dhabi og Telefonica drønede forbi dem, med den ringe, trætte VO 70er.

Om lidt er der præmieoverrækkelse og flere tusinde Galway-beboere er igen klar til at hylde vinderne.

Og måske var det den moralske vinder af den samlede serie, der i dag vandt, mente en dansk ansat hos Volvo, under hentydning til at Puma måske havde vundet over Puma, hvis de ikke havde knækket masten i det sydlige Atlanterhav.

Om allerede to år starter sejladsen igen og denne gang bliver det med Farr 65ere. Det bliver stort og måske bliver det med Bekking, Dolmer og Kirketerp, gerne på samme båd, tak.

50-årige Ken Read er til dagligt ansat hos North Sails i USA. Kun fire amerikanere har sejlet med i denne Volvo Ocean Race. - Det er alt for for få, men med Farr 65 i næste Volvo håber vi på flere, siger den sympatiske og sjove, Ken Read, til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader