Gå til hoved-indhold
Arkivfoto fra Big Boat Challenge. Foto: Louise BalslevKapsejlads
Arkivfoto fra Big Boat Challenge. Foto: Louise Balslev

Bornholm Rundt aflyst

Kapsejladsen Bornholm Rundt, der efter planen skulle have været afviklet lørdag d. 8. september må beklageligvis aflyses. Der var kun tilmeldt to deltagere.

Af katrine bertelsen |

Distancekapsejladsen Bornholm Rundt er aflyst. Årsagen er, at blot to både er tilmeldt – og det er simpelthen for lidt at starte hele ”molevitten” op for. Det skriver Rønne Sejlklub på deres hjemmeside.

Oprindelig var kapsejladsen planlagt til 2. juni, men måtte udsættes da det ikke var muligt at etablere nok hjælpere.

Nu bliver det så manglende deltagere der er årsagen!

Til næste år vil vi forsøge at være ”fremme i sadlen” noget tidligere på året med såvel invitation, organisation og planlægning, for det er virkelig beklageligt at det ikke lykkes at få sejladsen afviklet.

Desværre er det en tendens der går igen over hele landet – eller nærmere hele regionen. Til stort set alle kapsejladser ses et faldende deltagerantal.

For 20-25 år siden, kunne deltagerantallet snige sig op på 30-35 både (nogle gange endda flere), men de senere år har det været svært at mønstre mere end 10-15 både.

Hvad årsagen skyldes, kan der kun gisnes om. Men tilsyneladende prioriterer bådejere anderledes end tidligere. Hverdagen er mere stresset, tempoet er skruet op og der skal nås meget mere end før – det hører man i hvert fald som mulige grunde.

Formand for Rønne Sejlklub Anders Funch Nielsen fortæller til minbaad.dk, at de er begyndt at samarbejde mere med svenskerne, bl.a om Østersø Cuppen.

- Der er 20 sømil til Sverige og 100 til Sjælland, så det ligger lige for at hægte os på dem, siger han.

content-loader
content-loader
content-loader