Gå til hoved-indhold
Erik Berth, her i sin Swan 45, Tarok, er en af tovholderne i den nye Danish Big Boat Club. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Erik Berth, her i sin Swan 45, Tarok, er en af tovholderne i den nye Danish Big Boat Club. Foto: Troels Lykke

Danish Big Boat Club ser dagens lys

Danmarks første storbåds-klub blevet til virkelighed. En gruppe på fire arbejder på at få rammerne på plads, til en stiftende generalforsamling i år. Storbådsejlerne ønsker færre og bedre stævner.

Af katrine bertelsen |

Mens mange nød Kulturnatten, var omkring 40 Big Boat sejlere samlet i KDYs lokaler i Rungsted. På programmet var stiftelsen af en Danish Big Boat Club. Bag initiativet står bl.a. Lars Ive fra KDY og Erik Berth.

Færre og bedre stævner

Et af formålene med Danish Big Boat Club er at få indflydelse på, hvor mange stævner der skal være, og hvilken form de skal have. Blandt andet ønsker  foreningen at begrænse udbuddet af stævner, men til gengæld få flere deltagere, bedre kvalitet og et mere ensartet ”produkt”.

Foreningen er ikke stiftet formelt endnu, men en arbejdsgruppe på fire, Erik Berth, Lars Ive, Kasper Wedersøe og Henrik ”X2box” Jørgensen tager de indledende skridt, og indkalder til en generalforsamling sidst på året, så stævnekalenderen kan planlægges i god tid.

Gastebørs

Der var mange gode ideer på mødet, og noget af det første foreningen gerne vil have op at stå, er en gastebørs.

- Gastemangel er jo noget vi alle slås med, siger Erik Berth, det ville være dejligt om vi fik en stor bruttogruppe vi kunne trække på.

content-loader
content-loader
content-loader