Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Og strøm og vindforhold gør, at han ret hurtigt flyder væk fra båden og til havs, siger politiet. Foto: Assneshavn.dk

Sejler drukner uden redningsvest ved Assens

Den 55-årige skal op i bådens stævn og sætte sejl, da der kommer en kraftig sidebølge, så båden kæntrer kraftigt, og den 55-årige ryger i vandet, fortæller politiet.

Af Troels Lykke |

En ven forsøgte desperat at starte motoren, da hans 55-årige ven faldt ud af sin båd, som de var ude at sejle i ved Assens fredag eftermiddag. Men forgæves.

Den 55-årige blev kort efter fundet livløs i vandet. Livreddende førstehjælp var nytteløst. Det skriver eb.dk.

De to bekendte stævnede ud fra Assens Havn med kurs mod Bågø kort før klokken 15.00 med motoren tændt, men middelbart efter udsejlingen fra havnen blev motoren slukket.
 
- Den 55-årige skal op i bådens stævn og sætte sejl, da der kommer en kraftig sidebølge, så båden kæntrer kraftigt, og den 55-årige ryger i vandet. Og strøm og vindforhold gør, at han ret hurtigt flyder væk fra båden og til havs, fortæller vagtchef hos Fyns Politi, Kim Munksgaard.

28-årig var magtesløs
 
Tilbage på båden stod den 28-årige bekendte, fuldstændig magteløs.

- Han var simpelthen ikke sejlkyndig på nogen måde og prøver forgæves at starte motoren. Og det ender faktisk med, at båden går på grund, fortæller vagtchefen.
 
Manden fik dog alarmerede redningsmandskab via alarmcentralen, og en redningshelikopter blev sendt afsted.

Efter en kort eftersøgning blev manden fundet livløs i vandet. Lægen på redningshelikopteren udøver livreddende førstehjælp på havnen, men uden held.
 
- Vi kører det som et ulykkestilfælde med dødelig udgang. Der skal være et ligsyn på mandag, fortæller vagtchefen og tilføjer, at de pårørende er underrettet.

Ingen veste på

Den 28-årige er stærkt rystet efter oplevelsen.

- Efter båden gik på grund, reddede han sig selv i land og gik stærkt chokeret mod sin bopæl, hvor vi ringede til ham, fortæller vagtchefen og tilføjer, at ingen af mændene havde veste på, hvilke var en medvirkende årsag til, at det gik så galt.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader