Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne fejrer før målstreg. Foto: Lykke
Kapsejlads
Allan og Peter er jublende lykkelige for bronze.
Kapsejlads
4.500 tilskuere var på Nothe-tribune.
Kapsejlads
Australiere fik guld, det fejres i dag igen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

BREAKING NEWS: Fantastisk OL-bronze i 49er med Nørregaard og Lang

Efter en flot finale sikrede Allan Nørregaard og Peter Lang sig en bronzemedalje. Først på sidste opkryds var sejren på vej i hus, da Kolding-sejlerne gik til venstre.

Af Troels Lykke |

Allan Nørregaard og Peter Lang har sikret Danmark den niende danske OL-medalje.

Medaljen blev sikret sig efter en vanvittig spændende finale, hvor det danske par lagde skidt ud på en næstsidsteplade ved første topmærke, men som sejladsen skred frem avancerede danskerne op i feltet.

Dette avancement var også alfa og omega for chancen for at få en medalje, for i front lå Østrig med Nico Delle Karth og Nikolaus Resch, som var Allan Nørregaard og Peter Langs direkte konkurrenter til en tredjeplads.

Efter sidste bundmærkerunding gik danskerne ud til venstre og det gav faktisk medaljen, for ved topmærket rundede de nummer fire og blev tre i mål, da de sejlede forbi englænderne.

Sidste opkryds gav pote

Til minbaad.dk siger en vildt glad, Allan Nørregaard.

- Vi ville ha et frit spor, derfor gik vi til venstre på sidste opkryds, og da vi kom helt op til englænderne troede vi de ville sejle mere aggressivt oppe ved os ved krydsmærket, men de lod os være. Og vi rundede efter dem oppe ved det sidste topmærke og faktisk er det en fordel at runde lige efter sin modstander, da man kommer foran i bomningen, lyder det fra den 31-årige Kolding-sejler.

Danskerne endte med 114 point, mens Østrig fik 118 point. Australien endte med 56 point og New Zealand tog sølv med 80 point.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader