Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Peter Lang har lige købt en næsten ny Int. Moth. Der er kun fire aktive Int. Moth sejlere i Danmark. Foto: Nikolaj Schwaner

Bronzevinder Peter Lang: Der findes andet end OL

En af verdens absolut bedste 49er-gaster, OL-bronzevinder Peter Lang, droppede pludselig ud af lovende duo med Jonas Warrer. Nu har Lang fundet sig selv igen i en Int. Moth.

Af Troels Lykke |

24-årige Peter Lang snuppede en OL-bronzemedalje med Allan Nørregaard ved OL i London 2012.

Ingen undrede sig over at duoen strøg næsten til tops ved OL, da de sluttede efter en australsk og newzealandsk besætning.

Da Jonas Warrer så stod og manglede en gast frem mod OL i Rio var den høje, stærke Peter Lang et oplagt bud. Peter Lang blev fuldtidsprof betalt på landsholdet, som ganske få er det, som Jonas Warrer og Allan Nørregaard er det i dag. 

Warrer og Lang nåede også at fejre World Cup-sejr i Miami i januar 2014, men seks måneder senere stoppede samarbejdet mellem de to, til stor forundring for mange.

- Jeg havde ikke motivationen til OL-sejlads og har jeg ikke den, kan jeg ikke vinde, siger Peter Lang, da vi møder ham foran den nye gule Dragonfly 25 på Boat Show.

Siden har flere 49er-skippere forsøgt at få den lyshårede sejler med som gast men uden held.

- Jeg tog nogle måneders pause, hvor jeg ikke tænkte på sejlads, siger Peter Lang.

HADER at tabe

Peter Lang hader at tabe, virkelig. Man ved det ikke lige når man står overfor ham. Man ved heller ikke at han har vildt meget temperament, jeg opdagede det fx ikke ved OL i 2012.

Først ved VM i 2013 mærkede jeg det, da jeg bad om et interview efter det gik lidt skævt for ham og Jonas Warrer en dag.

Folk havde advaret mig med et afvæbnede smil. 'Peter har ret meget temperament', sagde sejlere på havnen i Sydfrankrig, da jeg spurgte ind til Peter Lang.

- Ikke nu, vi må ta interviewet senere, sagde Peter Lang bestemt, den dag i Marseille. Høflig nok, sådan set, det var i Peters målrettede øjne, at jeg kunne se vinderviljen og irritationen over at han og Jonas Warrer kunne se, at de ikke ville ende på podiet ved VM.

Købt næsten ny Int. Moth

Han har alt det en OL-træner kan bede om, god fysisk, talent og masser af vilje til sejr. Men nu går han solo.

- Der er jo andet end OL, siger sejleren, der i stedet arbejder for Oure og Quorning Boats.

Sejleren fra Middelfart har længe sejlet International Moth og nu har han købt en næsten helt ny Int. Moth til 150.000 kr.

- Den er fra november og ham jeg købte den af havde krydset alt af på udstyrslisten så den stod ham i 220.000 kroner, forklarer Peter Lang med lys i øjnene.

Læs mere om Peter Lang her på siden. Vi har aftalt at besøge ham under træningen hvor han fortæller om hvorfor det er så fedt at sejle Int. Moth, som America's Cup-sejlerne er så vilde med, fx den nye rorsmand på Team New Zealand, Peter Burling.

Peter Lang smiler igen. - Motivationen skal være der før jeg kan vinde, siger sejleren. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader