Gå til hoved-indhold
Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean RaceKort Nyt
Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race

Hvad spiser volvo Ocean Race sejlere?

Minbaad.dk giver indsigt i hvor store mængder mad en Volvo Ocean Race sejler indtager en almindelig dag

Af Rasmus Antoft |

At være Volvo Ocean Race sejler kræver mange ting. Du skal være stærk, udholdende, opmærksom,  bare for at nævne nogen ting. Når kroppen skal være så aktiv fysisk og opmærksom hele tiden kræver det meget energi.     En Volvo Ocean Race sejler indtager cirka 6000 kalorier på en dag. Sammenligner man det med en almindelig person, så har almindelige mennesker kun behov for cirka 3000.    

Lækker mad

At gøre alle disse ting, kræver naturligvis energi og det er vigtig for en sejler. Hvis man forbrænder mere energi end man indtager vil kroppen tære af  depoterne. Det vil man undgå da det mindsker koncentrationen og gør musklerne svagere. For at undgå det indtager de enorme mængder mad.

Morgenmaden starter med at blive forberedt ved seks tiden den består oftest af frysetørret yoghurt med müsli eller granola med frysetørrede blåbær og mælk.

Kl. 12 er der frokost, det er det første varme måltid. Det er bl.a.fx Chili Con Carne.

Kl. 19:45 er der aftensmad. Det er der alle favoritterne kommer på bordet. Nogle eksempler kan være Bøf Stroganoff, Mexicansk kylling, Kartoffelmos med Pasta Primavera.

Ud over alle de store måltider får sejlerne hver dag udleveret en frugt- og proteinbar. Udover det kan de tage en kop ”Instant Soup” eller nudler. Derudover er der elektrolyt og protein dispensere under dæk.

Elektrolyt- og protein dispensere er fyldt hele tiden så sejlerne ikke skal mangle noget.

Elektrolyt drik er en væske som indeholder næringssalte og energi. Det er vitalt for at opretholde en naturlig væskebalance i kroppen, når man arbejder og sveder.

Protein er vigtigt at få til at opretholde muskelmassen. Hvis man ikke får proteiner nok vil musklerne langsomt blive nedbrudt og man vil falde i vægt.

Madpakker

Inden hver leg pakkes der madposer til hver dag. Hos Puma har de en madpose til hver dag, på cirka 24 kg. Den indeholder alt maden, snacks, og bestik. Under sidste Volvo Ocean Race vejede poserne 27 kg. Så det er en reduktion. Alt maden frysetørres så vidt muligt og vakuum pakkes.

Meget kan man sige om Volvo Ocean Race sejlere er måske en hård gruppe men de tager deres mad seriøst!

content-loader
content-loader
content-loader