Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi har desværre ikke et billede af en A-Cat fra stævnet, men her er en Melges 24, der var med. Foto: Frank Visler

A-Cat sejler Paaschs ønske til startprocedure

Et lille velment tip til arrangørene i Hellerup er, at man lader den ene start være fem minutters skud for den næste klasse. Fortæller A-Cat sejler, der var tilfreds med Hellerups påskeregatta.

Af Troels Lykke |

Et lille velment tip til arrangørene

Ved mange andre stævner hvor der afvikles flere starter, lader man den ene start være 5 minutters skud for den næste klasse, fortæller Thomas Paasch.

På den måde kunne ventetiden i startproceduren skæres ned med ca. en halv time for den sidst startende klasse, i forhold til den procedure der anvendes i Hellerups påskestævne

I 3-5 graders varme er en halv time lang vente tid. Tak til Hellerup for et godt stævne.

Påskestævnet i Hellerup var første punkt på 2012 kapsejladskalenderen for A-Cat'erne, men vejret gjorde hvad det kunne for at holde så mange som muligt væk. Fortæller Thomas Paasch.

Enkelt snebyge

Da vi søndag morgen forlod Skovshoved havn for at sejle ned til baneområdet, var der let luft krydret med en enkelt snebyge. 

Ude på banen drillede vinden også baneledelsen, for der gik lang tid inden vinden havde stabiliseret sig nok til at der kunne ligges en bane.

I første sejlads udnyttede Lars Schrøder vindskiftene perfekt og forvandlede en dårlig start til en klar sejr - hvis ikke det var fordi han glemte et afviser mærke... 

Succes til fiasko på et ben

De efterfølgende 4 sejladser skulle vise at feltet var tæt og de omskiftelige forhold kunne forvandle en succes til fiasko på bare ét ben.

Da dagen var omme lå Jørgen Skov Hansen forrest, med de fire efterfølgende både inden for to points af hinanden. 

Vejrudsigten for mandag lovede 11-14 m/s og konstant regn, så A-Cat sejlerne besluttede at blive i land (vores klasse limit er 11 m/sek.), og dermed gik sejren til Jørgen.

Mvh. Thomas

content-loader
content-loader
content-loader