Gå til hoved-indhold
Ikke lige det man tænker om Florida, regn og storm. Foto: Thomas PaaschKapsejlads
Ikke lige det man tænker om Florida, regn og storm. Foto: Thomas Paasch
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Hurrycane Sandy stopper A-Cat VM

A-Cat VM slutter før tid. Orkanen Sandy fik stoppet A-Cat VM på Islamorada, en ø i Florida keys. Thomas Paasch fortæller fra Florida. Se video med blæst!

Af katrine bertelsen |

Stærke vinde fra Hurrycanen Sandy stoppede A-Cat VM to dage før tid. Dag to blæste væk uden sejladser, men det lykkedes at få to sejladser gennemført onsdag formiddag, og dermed de fem sejladser – der skal til for at VM bliver officielt – hjemme. Det skriver Thomas Paasch fra Florida.

I dagens første sejlads var der atter meget hårde forhold, og efter mandagens oplevelser, var der mange der blev på land, da vejrudsigten igen lovede for meget vind i løbet af formiddagen.

Det lykkedes dog at få gennemført sejladsen, og den næste blev også startet, selv om vi på det tidspunkt nok allerede havde forhold der var på grænsen.

Blæst bagover

Ved topmærket blev jeg ramt af et hårdt pust samtidig med, at jeg sejlede op over en stor bølge, og blev ganske enkelt blæst bagover - så er der vind nok!

Banen blev kortet af efter 1 omgang (mod normalt 3), og vi blev sendt på land og sat til at pakke bådene ned og komme dem i containeren.

Sandy er nu officielt en hurrycane, og med den indflydelse den har på vejret, var det klart at vi ikke kunne sejle mere i denne uge. Premieoverrækkelsen blev rykket to dage frem og stævnet afsluttet.

Hollandsk sejr

Efter Australierne har domineret i mange år, lykkedes det Hollænderen Mischa Heemskerk at tage titlen med en meget stabil serie med en 3. plads som det dårligste resultat. Andrew Landenberger tog sølvet og 2011 verdensmesteren Steve Brevin tog bronzen.

Da vi ikke havde nogen fratrækker efter kun fem sejladser, var der mange favoritter, der var langt nede på listen. Jeg er sikker på, at vores Europamester havde regnet med et bedre resultat end en 33. plads, og der var andre top 10 favoritter der endte i 40'erne.

Vi danskere havde også begge haft DNC'er, og fik dermed også resultater der var dårligere end målet. Jeg endte på 27. pladsen, og Frederik Stage-Nielsen endte på en 47. plads, og blev nummer 2 i junior rækken, efter OL 49'er sølv vinder Blair Tuke fra New Zealand.

Med både Nathan Outteridge og Tuke Blair til stede, manglede vi kun Allan Nørregård for at have OL 49'er podiet tilstede :-)

Nu er der bare regn og storm tilbage...

Se video fra dag 2 her

 

 

content-loader
content-loader
content-loader