Gå til hoved-indhold
Efter en del forsøg med pumper og dykker, dukkede Amfitrite atter op til overfladen.Foto: Kim SpechtUdstyr
Efter en del forsøg med pumper og dykker, dukkede Amfitrite atter op til overfladen.Foto: Kim Specht

Fra vrag til båd igen

Efter en brevveksling mellem en interesseret køber og ejeren, er vraget af katamaranen Amfitrite i Ringkøbing Fjord nu blevet hævet og har fået ny ejer.

Af katrine bertelsen |

I januar bragte vi historien om vraget Amfitrite, en katamaran der lå og rådnede op i Ringkøbing Fjord. Efter ca. 15 års kamp mod naturens kræfter og manglende vedligeholdelse, gav båden op i starten af året.

- Så lykkes det endelig! Vores katamaran i Ringkøbing Fjord er flydende igen, fortæller Kim Spect fra Ringkøbing.
 
 - Dag et gik med dykker, luftsække og to pumper. Vi fik båden fri af mudderet i bunden af havnen, og næsten flydende. Vi pumpede lidt mere vand ud, som der løb ind igen. Så ville den ene pumpe ikke mere, og hun sank igen! ÆV… Det var også mørkt og regnvejr. 

To uger senere blev forøget gjort igen. 

- Så lykkedes det. En stor benzinpumpe, lidt taljer. Så kom hun op.
 Der venter et stort arbejde, med at gøre hende søklar igen. Jeg tror dog at projektet vil lykkes, lyder det fra Kim Spect.

Ny ejer

Den tidligere ejer, en ældre handicappet mand, valgte at sælge båden. Efter 3 måneders forhandlinger overtog Heino Bertelsen båden som den var, på bunden af havnen.

- Det var ham, noget af hans familie, og mig der hævede skuden. Der venter et stort stykke arbejde med at gøre båden brugbar igen, siger Kim Spect.

- Den skal i første omgang gøres søklar og sikker, for så at blive sejlet til Sydfyn, hvor renoveringen af hele båden skal foregå.

- En god løsning for den tidligere ejer, havnen og Heino. Så minbaad kan også bruges til at få ryddet op i havnene, slutter Kim Spect, tak for det!

Her viser Kim Spect båden frem for minbaad.dk i februar i år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader