Gå til hoved-indhold
Ord er vist overflødige... Fotos: Erik VenøboUdstyr
Ord er vist overflødige... Fotos: Erik Venøbo
Udstyr
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Fra vrag til båd – og til vrag igen

Katamaranen Amfitrite fra Ringkøbing Fjord sank, blev hævet og skulle sejles til Sjælland. Her to et halv år efter er den strandet på Bønnerup Strand. Planen er stadig at renovere den.

Af katrine bertelsen fotos: Erik Venøbo |

I foråret 2012 blev den sunkne katamaran Amfitrite i Ringkøbing Fjord hævet af en ny ejer. Planen var at sejle den til Sjælland, og renovere den. Såvidt minbaad.dk er underrettet var planen, at den skulle sejles til Thailand.

Siden april 2012 har det tidligere sunkne vrag, katamaranen Amfitrite fra Ringkøbing Fjord, langsomt men sikkert, bevæget sig op langs Jyllands vestkyst, gennem Limfjorden og ud i Kattegat for en lillebitte påhængsmotor.

Amfitrite klarede den ikke til Sjælland, der var endemålet i første omgang. Onsdag d. 24. september blev hun lagt for anker ved Bønnerup Strand på det nordlige Djursland , da vejrmeldingen lovede kuling. Imidlertid kunne ankeret ikke holde, og katamaranen blev skyllet op på stranden, da vinden ifølge den lokale havnefoged nåede op på 20 m/sek.

Var hun vrag i Ringkøbing, ved vi ikke helt hvad vi skal kalde den nu. Et sønderslået vrag måske ... Vi har prøvet at kontakte den nye ejer, for at høre hvad der nu skal ske, men han har ikke meldt tilbage. Havnefogeden i Bønnerup Lystbådehavn kan fortælle, at ejeren stadig har mod på at få hende til Sjælland, og renovere den i haven.

Vi ønsker ham held og lykke med projektet. Der skal vist lidt mere til end knofedt til – en pose penge af en vis størrelse, er vist også nødvendig!

content-loader
content-loader
content-loader